“Това е последната по-сериозна възможност за сформиране на правителство в

...
“Това е последната по-сериозна възможност за сформиране на правителство в
Коментари Харесай

Иво Инджов: Песимист съм, че ще има правителство в рамките на този парламент

“Това е последната по-сериозна опция за съставяне на държавно управление в границите на този парламент, изключвайки хипотетичната алтернатива трети мандат, където има ужасно доста незнайни. Искането за обща програмна декларация е добър ход от страна на “Продължаваме смяната “. Малка е вероятността да мине, тъй като става въпрос не за предоставяне на голи обещания, а за вдишване на по-конкретни задължения. По-скоро съм черноглед, че ще има държавно управление в границите на този парламент “.

Това съобщи пред БНР политологът доцент Иво Инджов. Той разяснява и визитата на служебния министър на защитата Димитър Стоянов в Киев.

“Това посещаване беше закъсняло, само че добре, че въпреки всичко се реализира. Самият факт, че български боен министър отива в Киев и то броени дни, откакто беше обещано дефинитивно зелена светлина за българската военна помощ, е показателно “, счита Инджов.

“Знаем, че българският оръжеен бизнес печели доста добре от войната на Русия против Украйна. През трети страни една част от външния експорт на оръжейна продукция, отива до Украйна. Досега бяхме в неуместната обстановка хем български оръжия и муниции да влизат в Украйна и за това да знае целия свят, хем виновните политици в България да се двоумят дали да изпратят военна помощ за Украйна. Макар че самата военна помощ е в дребни размери, това е един символен акт, който подрежда България най-накрая в редиците на страните, които оказват действителна поддръжка на страната против съветската експанзия. България сподели, че споделя интернационалните полезности и правила, че когато една страна е обект на експанзия, би трябвало да се оказва помощ “, сподели още политологът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР