Това е поредната стъпка към внедряване на полицейщина в банките,

...
Това е поредната стъпка към внедряване на полицейщина в банките,
Коментари Харесай

Експерт за годишния отчет на клиентите на банките: Това е стъпка към внедряване на полицейщина

" Това е следващата стъпка към внедряване на полицейщина в банките, нещо на което самите банки се пробват да противодействат, защото не им е това работата. Но това е международната наклонност и в Европа в сигурността, които през последните 10 години се постановат непрестанно. " Това сподели финансистът Емил Хърсев по отношение на условието клиентите на банките да се регистрират един път годишно, като част от измененията в Закона за ограниченията против изпирането на пари.
Това е законодателна самодейност, водена от органите по сигурността. Според последните промени към този момент ще се изисква периодическа актуализация на информацията за клиенти. Хипотезата е, че някои от сметките , по които няма огромна интензивно се употребяват за укриване на трети лица и банките да са нещо като филиал на полицейските елементи, разясни още Хърсев в изявление за bTV.
Припомняме, че става въпрос за промени, които обаче още не са минали на второ четене !
Той добави, че стрес тестванията, извършени от Европейската централна банка (ЕЦБ) поради желанието на България да влезе в еврозоната, не са посочили отклонения в българските банки и всяка една от тях покрива условията. Хърсев приказва от позиция на това, че две от шестте тествани банки не устояха рисковия сюжет. Става въпрос за Първа капиталова банка и " Инвестбанк " на Петя Славова, само че Първа капиталова банка към този момент разгласи, че към 30 юни е осигурила съвсем половината от претенции спомагателен финансов буфер според рисковия сюжет на теста.
" Това е един сюжет, една догадка, една нереалност, в случай че дойдат извънземните и паднат цените на недвижимостите в България с 40% какво ще стане. Българската банка е извънредно нещо, неприятно е да кредитираш български компании - това е стартовата режисура на ЕЦБ ", заключи Емил Хърсев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР