Това е поредната рутинна специализирана полицейска акция, която провеждаме по

...
Това е поредната рутинна специализирана полицейска акция, която провеждаме по
Коментари Харесай

Гешев за Божков: Не е нормално да се защитава с комикси, но това си е негово решение

Това е следващата рутинна профилирана полицейска акция, която организираме по линия, което е приоритет за нас – битка с битовата престъпност. Целта ни е до края на годината равнищата на битовата престъпност да са сензитивно по-ниски.  Това съобщи в Ябланица основния прокурор Иван Гешев, който е в града дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. 

„ Целта ни е постижима. Телефонните измами в края на предходната годна намалихме равнищата от януари до в този момент – юни. За предходната година понижението е сред 40 и 50%. Целта ни е хората да живеят по-спокойно и по несъмнено. Нашето наличие с основния секретар  на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов е да покажем на хората, че можем да подобрим ситуацията им ”, разяснява Гешев. " Хората, които цялостен живот са работили и са си внасяли налозите, не заслужават да бъдат убивани, изнасилвани, запалвани в къщите си и да живеят в боязън ", акцентира основният прокурор.

" Вчера постъпи писмо от отбраната на килъра на Джок Полфрийман, който беше наказан на 20 години затвор. Работата на прокуратурата не е да взема решение дали да възобновява или не обещано дело ", заяви още Гешев. 

" Главният прокурор дефинира целите и задачите на прокуратурата. Главният прокурор не следи обособени досъдебни производства. Освен във Facebook е постъпил сигнал по имейл от обвинения Божков до основният прокурор. Постъпил е и сигнал от едно издание, близо до Цветан Василев. И двата сигнала са разпределени до съответния прокурор, който да реши какви дейности може да се извършат. Прокуратурата е длъжна да ревизира всички условия, без значение дали съставляват анимация, дали са комикси или нещо друго занимателно ", сподели още обвинител №1.

" Не е естествения метод за подаване на информация по Facebook. Всеки преценя по какъв метод да пази защитната си тактика. Така както други подсъдими обвинени, които имат медийно въздействие като господин Прокопиев, господин Донев и господин Цветан Василев преценят по кое време и по какъв начин да пазят медийно господин Божков ", добави основният прокурор. 

" Конкретните преценки по съответните проблеми са от наблюдаващия прокурор. Така, както даден арбитър взема решение дали да понижи присъдата с 8 години на палач ", съобщи още Гешев в отговор на питане трябва ли да се ревизира античната сбирка на арестуваните русенски предприемачи братя Бобокови. Гешев бе безапелационен, че всички решения, които се взимат, ще са на база на справедлив разбор на доказателствата събрани в границите на досъдебното произвеждане.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР