„Това е политическа репресия. Хората са посещавани в домовете им,

...
„Това е политическа репресия. Хората са посещавани в домовете им,
Коментари Харесай

Разпитаните от Раковски в Икономическа полиция: Това е репресия! Искат да ни уплашат, за да не гласуваме

„ Това е политическа принуда. Хората са посещавани в домовете им, на работните им места. Без пояснение им са връчвани призовки и през днешния ден са били разпитвани дали си продават гласовете, както и дали някой им е предложил пари. Това са хората, които са построили улиците на Раковски и през днешния ден, вместо да облагородяват града, те дават безсмислени пояснения. Целта за мен е да сплашат хората и в неделя да не излязат да гласуват”, сподели Павел Гуджеров.

Призовките са били връчвани в петък и събота. Част от хората са търсени във компанията.

„ Разпитваха ни дали агитираме нашите служащи, дали различен ги пропагандира. Дали оказваме въздействие върху хората. Протоколите, които ни накараха да подпишем съдържаха предизвестие, че няма да пропагандирам подчинените си и че няма да правим закононарушения.За мен е политически тормоз”, сподели шефът на Оперативна програма „ Благоустройство и превенция” – Петър Андонов.

Всички хора, които са били през днешния ден в Икономическа полиция не са членове на ГЕРБ и не са дейни симпатизанти.

Пред постройката на полицията през днешния ден, в поддръжка на служащите бяха претендентите за депутати Дани Каназирева и Младен Шишков. Към тях в следствие се причисли и координаторът на ГЕРБ за Пловдив област – Георги Мараджиев. Последният съпостави протичащото се като политическа принуда и даде себе си и фамилията си за образец, като човек попаднал в сходна обстановка преди няколко месеца.

„ В Раковски избори не сме губили. В От както съществува ГЕРБ общините Раковски, Стамболийски и Марица вадят най-хубави и безапелационни резултати. Най-силните общини сме ние. Затова ударите са ориентирани към нас. Целта е да се уплашат хората, с цел да не гласуват”, счита Мараджиев.

Една от извиканите през днешния ден е 68-годишната Мария. Тя е чиновник в предприятието от дълги години. Призовката й е била връчена в дома й.

„ Отсъствам от работа и съм уплашена. Никой не ме е пропагандира. Цялото семейство се тормози, в никакъв случай не съм влизала в полиция в живота си. Казаха, че ни викат за информация и нищо повече. Кому бе нужно това? Аз не съм виждала директния си шеф от започване на работа, не ми е предложил пари, получавам заплатата си по банка. Няма да ме уплашат, отново ще изляза да гласувам”, безапелационна е дамата.

„ Това е неприемливо. Подлагат хората на оскърбление, което не подхожда на една европейска страна. Това е произволът, който тече не от през днешния ден или през вчерашния ден, а от месеци. Политическото управление в Министерството на вътрешните работи употребяват компетентността на полицията за политически цели, подкопава се основите на демокрацията. Тази принуда продължава. Не може 40 индивида да се викат, без никакво правно съображение. Те са карани да подписват протокол и това се случва в 21 зов, в страна, в която сякаш от дълго време способите на комунистическия режим сме ги не запомнили. Служебното държавно управление за следващ път се провали”, сподели пред медии Дани Каназирева.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР