Това е победа на взаимното ни доверие, победа на разума

...
Това е победа на взаимното ни доверие, победа на разума
Коментари Харесай

Румен Радев след победата си: Връщането на статуквото на бял кон не се състоя

" Това е победа на взаимното ни доверие, победа на разсъдъка и на единната ни религия и предпочитание за правда и правдивост, на солидарното ни възприятие, че дружно можем да съумяваме. П редстоят ни още доста и то съществени старания, само че България излиза от застоя и автокрацията на пътя на развиването, на свободата и на модернизацията. Аз съм оптимист. "

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в НДК след оповестяването на успеха му съгласно екзитпола на балотажа за президентските избори на втори тур против проф. Анастас Герджиков.

С логанът " С вас сме " остава мото на президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова . България устоя изпита по народна власт, не се подаде на опитите да се посее етническо разделяне и мога да заявя, че разсъдъкът и родолюбието надвиха над апатията и лъжата, сподели президентът.

Радев благодари на всички хора, които са дали своят вот за него и Илияна Йотова, като поздрави проф. Анастас Герджиков и останалите кандидат-президенти за казаните хрумвания и приноса им в за президентските избори. Той благодари на Инициативния комитет, застанал зад него и Йотова, на партиите, които ги подкрепили и с които споделят общи хрумвания, дела и цели.
 Двата ИК спорят по какъв начин се става министър председател и президент в нарушаване на Конституцията
Двата ИК спорят по какъв начин се става министър председател и президент в нарушаване на Конституцията

Радев получи половин милион по-малко гласове от първото му избиране

Приключи един невиждан политически месец на два типа избора, които ясно откроиха желанието на народа за смяна, за разкъсване на корупцията, грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта. О чакванията, че жителите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото остаряло, не се състояха, уточни Радев.

По думите му връщането на статуквото на бял кон не се състоя макар големите пари, клеветите и пропагандата, които ни заливаха с подправени вести, режисирани кавги и големи старания да отхвърлен хората от изборите.

Радев посочи, че новият парламент няма право на неточност и отсрочване, тъй като хората няма да простят. Всеки, който пренебрегне това, ще извърши политическо самоубийство, ще бъде отречено от хората, в случай че партиите тръгнат против волята на народа, предизвести той.
 Радев загуби стотици хиляди гласове по отношение на 2016 година, пресмята Костадин Костадинов
Радев загуби стотици хиляди гласове по отношение на 2016 година, пресмята Костадин Костадинов

Президентът назначавал хора, предлагани от американското посолство

Румен Радев добави, че упованията на обществото са за отчетливо политическо болшинство, което да предприеме незабавни промени в правосъдната систем а, да не допусне социално-икономическа рецесията през зимните месеци, да обезпечи нуждаещите се и да вземе отлагани с години решения. Борбата с пандемията остава предпочитана задача и новото държавно управление не би трябвало да отстъпва от националните позиции, изключително когато залогът е за българската еднаквост, история и правата на нашите сънародници зад граница, акцентира Радев.

От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова благодари на хората, които са ги подкрепили с думите, че са жители, а не жители. " В персонален проект обричам успеха на моя татко, който за жалост не е измежду живите, само че той ме направи мощното и самоуверено момиче. В политически проект обричам тази победа на един огромен българин, който пръв ми се довери преди 5 години на Стефан Данаилов ", приключи Йотова.

След президентската победа Румен Радев, Илияна Йотова и всички членове на Инициативния комитет се хванаха на Дунавското хоро, а бурни възгласи " Победа " огласиха НДК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР