Това е патова ситуация, това е ситуация, при която имаме

...
Това е патова ситуация, това е ситуация, при която имаме
Коментари Харесай

Първанов: На мястото на Нинова бих оставил здравния министър да си свърши работата

Това е патова обстановка, това е обстановка, при която имаме реми - еднакъв резултат, само че с постоянно повтаряне на ходовете. Аз се притеснявам, че става дума за нещо сходно. Така Георги Първанов, президент на България /2002г - 2012г./ дефинира пред Българска национална телевизия резултатите от референдума в Македония.

"Резултатите от чисто политическа позиция идват да покажат, че вследствие на акцията, проведена от екипа на премиера Заев не се реализира тази висока, предстояща, жадувана поддръжка за участието в Европейски Съюз и НАТО на база на контракта с Гърция ", счита Първанов.

Според него в Македония се обрисува една вероятност на непрекъсната неустойчивост освен на етническа основа, само че и на политическа. Консенсус е нужен, с цел да може Македония да върви напред, безапелационен е Първанов.

По мотив вота на съмнение на тематика опазване на здравето от страната на Българска социалистическа партия, Първанов разяснява, че опозицията е в правото си да желае вотове на съмнение - "това е метод да се провокира публичен спор по една или друга тематика ".

"Що се отнася до тематиката - тя в действителност е доста щекотлива, доста мъчителна за мнозина българи и въпреки всичко, познавайки историята на прехода, мога да кажа, че не беше това тематиката и не беше това момента. Има един министър, имам удоволствието да го познавам в качеството му на финансов министър и специалист и който познава доста добре и проблемите на системата на опазването на здравето. Ако някой може да направи промяна, то това е този министър ", счита Първанов.

Ако аз бях опозиционен водач, щях да го оставя да направи промяната, изясни Първанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР