Това е първата разкрита кражба в страната от подобен вид

...
Това е първата разкрита кражба в страната от подобен вид
Коментари Харесай

Полицията в Троян разкри кражба на ферма за добиване на криптовалута

Това е първата разкрита кражба в страната от сходен тип - заяви шефът на ОДМВР – Ловеч старши комисар Милен Маринов

Подробности за дейностите по следствието, извършени под управлението на Районна прокуратура –Троян, обявени на брифинг шефът на ОДМВР – Ловеч старши комисар Милен Маринов.

Във връзка с кражбата на 23 компютърни конфигурации за криптовалута, осъществена на 23 февруари в с. Черни Осъм, са арестувани двама мъже. Сигнал за закононарушението подал притежателят на фермата - българин, който живее във Англия, откакто онлайн връзката със сървърите, ситуирани в селото, прекъснала.

Старши комисар Милен Маринов описа, че в хода на процесуално-следствените дейности, траяли към два месеца и финализирани на 25 април, служители на реда от Троян са открили, че отнетата техника е на територията на Русенска област. По направен проект за взаимни дейности на двете регионални дирекции са били осъществени незабавни претърсвания на няколко адреса в Русе и близките обитаеми места. Открити и конфискувани в режим на работа са всичките 23 компютърни конфигурации, всяка от които е на стойност сред 2000 и 3500 щатски $.

По случая са привлечени като обвинени 51-годишен мъж от гр. Мартен, на който е наложена мярка „ домакински арест “, и 35-годишен от Русе – с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР