“Това е отвличане на самолет, спонсорирано от държавата. Екипажът ни

...
“Това е отвличане на самолет, спонсорирано от държавата. Екипажът ни
Коментари Харесай

”РайънЕър” за отклонения самолет: Това е отвличане с държавни пари. Какво следва?

“Това е похищение на аероплан, спонсорирано от страната. Екипажът ни се оправи безупречно”, изясни изпълнителният шеф на компанията Майкъл О’Райли. Той удостовери, че задачата на Беларус е била точно журналиста Роман Протасевич.

Повече детайлности към този миг не могат да бъдат дадени. От “РайънЕър” изясняват, че са били инструктирани от европейските служби да не оповестяват елементи до момента в който тече следствие. Днес от самолетната компания ще осведомят НАТО и Европейски Съюз.

Междувременно европейските водачи се събират на изключителна среща през днешния ден, с цел да обсъдят обстановката. Обещани са последици. Високопоставен чиновник на Европейския съюз съобщи, че държавните ръководители на страните в блока ще обсъдят набор от наказания против беларуския водач Александър Лукашенко и неговото ръководство.

Ще се изиска и следствие от страна на Международната организация за гражданска авиация.

Може да се стигне до вкарване на Беларус в черния забранителен лист. Това би означавало възбрана на националния авиопревозвач да каца в страни в Европейския съюз, а въпреки това всички полети от блока до Беларус да бъдат прекратени. Може да бъде неразрешено и сухопътно прекосяване сред Европейски Съюз и Минск.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР