Това е останало като обичай от древните езически времена. Защо

...
Това е останало като обичай от древните езически времена. Защо
Коментари Харесай

Чудо! Скала В България Лекува Безплодие! Ето Къде Да Я Намерите

Това е останало като бит от античните езически времена. Защо езическите суеверия са живи в религиозната традиция на православния българин и до през днешния ден, може да се разбере единствено на няколко крачки от храма. Там, където на пръв взор са струпани едри каменни парчета, написа " Стандарт ".

Това в действителност е по този начин наричаната Провиралка, която лекува дами от неплодородие. Пътека по скалите води първо до параклис в дребна ниша, сетне се вие през скални сводове, с цел да стигне до голям камък с стеснен процеп под него. След вглеждане в скалата елементарно се вижда, че в действителност камъкът поразително наподобява на най-долната част на женското тяло в тил, само че в великански размери. Тъкмо под него би трябвало да се мушне дамата, с цел да я споходи мечтаното благополучие да стане майка.

Изглежда, че мощните сили, които локалните усещат и до през днешния ден, са били осезаеми и за траките. И евентуално по тази причина таман на това място те са устройвали своите мистични ритуали. По поляната към Провиралката се виждат едри плоски камъни с форма на кръг. Според някои това било скална маса за пиршества, съгласно други пък са олтарни камъни за жертвоприношения.

Запознати настояват, че в покрайнината има и неразучен некропол, написа " Струма ". Археолозите правили единствено огледи тук, само че по този начин и не са стигнали до изследване и разкопки. Това не пречи на локалните да описват като безспорен исторически факт, че детето на император Юстиниан също се е явило на бял свят едвам откакто жена му предходна през ритуалите под скалата. А това, че тъкмо рожбата на Юстиниян I се свързва с това място, по никакъв начин не е инцидентно. Старите летописи оповестяват, че самият римски император бил роден някъде тук.

Според антични източници той произхождал от село с име Таурезиум, а в античността населено място с такова име е имало покрай днешното кюстендилско село Таваличево. Тези условия развихрят фантазиите на локални краеведи, само че и на експерти, които не изключват опцията под пасбищата към мегалитното светилище да лежи античен град.

На към 800 метра от Провиралката има друго, по-голямо по повърхност скално светилище. Смята се, че то е било предопределено за тракийския плебс. Околната околност се назовава Пещерата. Някога тази пещера била цялостна с прилепи, които по тези места се назовават " лиляч " и съгласно преданието са дали името на селото най-отдавна упоменато в турски документ от 1576 година До пещерата има заветен лечителен карстов извор, който в никакъв случай не пресъхва, както е останала през вековете магическата мощ на Провиралката. За нея свидетелства и известната ясновидка Василка Анакиева, която води статистика за 156 бебета, родени след " процедури " на Провиралката.
Tags: ОЩЕ ЗА ЖЕНАТАМАСКИМЕХЛЕМИГРИМИРАНЕ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР