Това е огромна разлика“, каза Саманта Бърджис, заместник-директор на службата

...
Това е огромна разлика“, каза Саманта Бърджис, заместник-директор на службата
Коментари Харесай

„Почти сигурно“ 2023 г. ще бъде най-горещата година на Земята, предупреждават учени

„ Това е голяма разлика “, сподели Саманта Бърджис, заместник-директор на службата на Европейския съюз за изменението на климата „ Коперник “ (C3S). < /p>

Тя разказа температурната особеност като „ доста рискова “.

„ Октомври стана очевидец на изключителни температурни аномалии след четиримесечно изтриване на световни температурни върхове “, сподели тя.

„ Можем да кажем с съвсем сигурност, че 2023 година ще бъде най-топлата година в историята и сега е с 1,43C над междинната стойност от прединдустриалната ера. “

Идва като международни водачи и специалисти по климата подгответе се да се срещнете в Дубай по-късно този месец за Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата през 2023 година -.

„ Усещането за необходимост на амбициозните дейности в региона на климата, преминаващи към COP28, в никакъв случай не е било по-високо “, добави госпожа Бърджис.

В международен мащаб междинната повърхностна температура на въздуха през октомври е била с 1,7C по-топла от същия месец сред 1850 и 1900 година, избран като прединдустриалния интервал, съгласно данните от Коперник.

Учените предизвестиха, че световното стопляне с 1,5C над прединдустриалните равнища рискува да отприщи съществени последствия от изменението на климата върху хората, дивата природа и екосистемите.

Страните, подписали Парижкото съглашение от 2015 година, се ангажираха да лимитират повишаване на междинната световна температура до много под 2C над прединдустриалните равнища до края на века.

Въпреки обещанието обаче, световните излъчвания на CO2 доближиха връх през 2022 година

Според специалисти продължаващите излъчвания на парникови газове от човешка активност, съчетани с появяването тази година на метеорологичния модел Ел Ниньо - който затопля повърхностните води в източната част на Тихия океан - са двата основни фактора за тазгодишните по-високи температури.

Прочетете още:
Предупрежденията в стила на цигарените пакети се смятат за ограничение на яденето на месо
Срещата на върха COP28 предлага спонсорство за милиони лири

Настоящият годишен връх е подложен през 2016 година - още един Годината на Ел Ниньо.

Майкъл Ман, академик по климата в Университета на Пенсилвания, сподели: „ Повечето години на Ел Ниньо към този момент са рекордьори, защото спомагателната световна топлота на Ел Ниньо способства за непрекъснатия напредък на хората -причинено стопляне. "

Гледайте климатичното шоу с Том Хийп в събота и неделя от 15:30 ч. и 19:30 ч. по Sky News, в уеб страницата и приложението на Sky News, както и в YouTube и Twitter.

Шоуто изследва по какъв начин световното стопляне трансформира нашия пейзаж и акцентира решенията на рецесията.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР