Това е нормална пазарна логика. Ако има някаква спекула, то

...
Това е нормална пазарна логика. Ако има някаква спекула, то
Коментари Харесай

Експерти видяха нормална пазарна логика в ръста на цените на горивата

Това е естествена пазарна логичност. Ако има някаква далавера, то това е в обособени бензиностанции, а не на всички места . Това стана ясно от думите на енергийния специалист Христо Казанджиев в ефира на Българска национална телевизия по тематиката с растежа в цените на горивата.
По-важно е дали главните играчи на пазара злоупотребяват с тази своя позиция. Когато се пресмята цената на петрола, би трябвало да се пресмята междинната цена. Лично аз смятам, че тази цена от 70-75 $ за барел ще се резервира, разясни Казанджиев. Като погледнете в обобщение, фамилният бюджет се изравнява - нещо се подвига, нещо пада. България има цели вериги, на които систематично се продават нискокачествени горива и страната и контролните органи не подхващат нищо , вместо да затварят такива бензиностанции изрично, означи специалистът.
Съгласен съм, че това е международна наклонност за повишението на цената на горивата, разяснява и Красимир Георгиев, ръководител на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България.
Ние сме една от дребните страни в Европа, в който при теб идва един чиновник на бензиностанцията и ти зарежда колата. Има механизми да падне разходът. Можем да приказваме още и във връзка с административния личен състав по бензиностанциите и така нататък, разясни специалистът. Според него в България скоро няма да има ефикасен надзор, тъй като има безчет контролни институции, които си трансферират топката .


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР