Това е невероятно вкусна торта! Обезателно я пригответе за вашите

...
Това е невероятно вкусна торта! Обезателно я пригответе за вашите
Коментари Харесай

Страхотна и невероятно вкусна торта “Красивата Маркиза”

Това е необикновено вкусна торта! Обезателно я пригответе за вашите близки

Необходими съставки:

За блата:

300 гр. маргарин за печене (от хладилника)
3 жълтъка
3 чаши брашно (480 гр.) – пресято
1 ч.л. бакпулвер
100-150 грама орехи

За меренга:

3 белтъка
1 чаша пудра захар
1/2 ч. л. лимонен сок

За крема:

1 кутия (380 гр.) варено кондензирано мляко
300 гр. масло
10 грама ванилова захар

За декорация на тортата:

пържено кашу
50-100 грама мрачен шоколад
50-100 грама бял шоколад
орехи по избор

1 супена лъжица белтък
1 супена лъжица мед
3 супени лъжици захар
1/2 ч. л. сол

Начин на подготвяне:

За блата: Смесете брашното с бакпулвера, размачкайте маргарина с ръце, прибавете жълтъците и замесете тестото. Разделете го на 3 елементи и охладете за 3 часа. 15-20 минути преди печене, извадете тестото от хладилника. На три листа хартия за печене нарисувайте кръг (при мен диаметър 22 см). Тестото разпределете с ръце в кръговете. Всички блатове отмерено поръсете със смлени орехи. Леко ги притиснете в тестото.

За меренга: Разбийте белтъците с пудрата захар и лимоновия сок на твърда пяна. На единия блат сложете 1/3 от белтъците. Останалата част от белтъците съхранявайте в хладилника и използвайте директно преди печенето. Изпечете по този метод трите блата при 170 °C, горната част на блата би трябвало да бъде леко червеникава (аз пекох за 25 минути всеки). Готовият блат оставете да се охлади изцяло и чак тогава отстранете хартията.

За крема: Разбийте кондензираното мляко с маслото и ваниловата захар. Сглобяване на торта. Натрошете шоколада на части, сложете го в найлонова торбичка и залейте с гореща вода (уверете се, че водата няма да попадне вътре).

Когато шоколадът се разтопи, отрежете дребен ъгъл на торбичката и украсете тортата с мрачен шоколад, а по-късно с бял. Ядките може да запържите и да ги подредите върху тортата, само че можете доста да подобрите усета им. За да извършите това, смесете 1 супена лъжица белтък, 1 супена лъжица мед, 3 супени лъжици захар и 1/2 чаена лъжичка сол. Потопете ядките в тази примес. Поставете в тава и печете на 170 градуса за 10-15 минути.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР