Това е нещо хубаво, когато активността е ниска, защото означава,

...
Това е нещо хубаво, когато активността е ниска, защото означава,
Коментари Харесай

Експерти с коментар за ниската избирателна активност

Това е нещо хубаво, когато интензивността е ниска, тъй като значи, че няма проблем. Но дано да отчетем, че интензивността ще е ниска освен у нас, а и в други страни, което значи, че няма драма. Лошият миг е, че нашите жители не желаят да бъдат дейни. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия ексепертът Ивайло Дичев.

,,Да погледнем действителността – приключи една извънредно нападателна компания, в която имаше политически партии, които отхвърлиха да влязат в диалога за Европа, тъй като щяха да излязат неуместно на фона на европейския дневен ред. За жал имаше и спекулиране със страховете на хората'', показа от своя страна политологът доцент Антоний Гълъбов.

Според проф. Росен Карадимов ниската изборна интензивност е добра за твърдите ядра.

,,Благодарение на двете огромни партии беше конфискуван терен, който не разреши да се появи крайнодесен състезател, по тази причина и у нас нямаше такава интрига'', уточни той.

Социалният антрополог Харалан Александров също изрази мнението, че ниската изборна интензивност облагодетелства твърдите ядра на партиите.

По думите на другия посетител в студиото – проф. Антоний Тодоров, ниската изборна интензивност се дължи на това че хората не се интересуват от Европа.

,,Европа просто не им е забавна и това е нещо, върху което си коства да се замислим'', уточни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР