Това е неочакван ход на заразата с COVID-19, категорично това

...
Това е неочакван ход на заразата с COVID-19, категорично това
Коментари Харесай

Доц. Петър Атанасов: Категорично това е пик на COVID-19

Това е непредвиден ход на болестта с COVID-19, изрично това е пик. Можем да съпоставим числата и виждаме, че нещата се приближават до началото на март и април, когато имаше сериозна заболевамост.
Това разяснява в предаването " Лице в лице " по бТВ доцент Петър Атанасов - началникът на Клиниката по вътрешни заболявания в „ Пирогов “.

При всеобщия скрининг доста от хората могат да се окажат носители на вируса, само че това не значи, че безусловно ще се разболеят, сподели още доцент Петър Атанасов.

Той уточни, че сега обаче има пик и го свърза най-много с смяната във времето. " Имаше няколко седмици време без слънце и с нараснала мокрота, което съответства и с разхлабване на ограниченията - това докара до този втори пик ", означи доцент Атанасов.

По думите му първите пациенти са били с много тежка демонстрация на заболяването.

" Има избрани нюанси, които разграничават коронавирусната пневмония от другите пневмонии, само че заболяването протича друго съгласно терена – гостоприемника, т.е. болният човек ", сподели още лекарят.

Според него тестванията не са параметър, по който да се съди изрично при слагането на диагнозата, тя се оформя сложно – от клиничната картина, параклинични белези и характерни лабораторни потвърждения, каквито са PCR тестът и бързия тест, серелогичната проба.

Най-добрият ценител на вируса е персоналният имунитет на всеки човек, уточни доцент Петър Атанасов.

" В момента боледува тъкмо онази група българи, които биха изкарали и друга зараза от този вид. Това са здравите хора, които бяха защитени, съблюдаваха карантина и огромната част в този момент прекарват по-лекичко. Сега по-често пациентите са младежи. Април и март инфекцията се срещна с рисковите групи ", изясни доцент Петър Атанасов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР