Това е недопустимо поведение на посланика, който коментира отношения на

...
Това е недопустимо поведение на посланика, който коментира отношения на
Коментари Харесай

Илиян Василев: Колкото повече Митрофанова стои, толкова повече вреди на руската дипломация

" Това е неприемливо държание на посланика, който разяснява връзки на българското общество към държавното управление . В момента, в който беше връчила тази нота с ултиматума, тя трябваше да бъде отзована. Колкото повече Митрофанова стои, толкоз повече вреди на съветската дипломация . Тя работи непрофесионално ". Това съобщи някогашният дипломат на България в Русия Илиян Василев пред Нова нюз.

Коментарът му беше във връзка думите на дипломат Елеонора Митрофанова, че в случай че Кирил Петков не се занимавал толкоз с тях, нямало да падне от власт.

В връзките сред страните постоянно има сложни и тежки мигове, Тежките думи към българското държавно управление може да се разясняват от хората в Москва - Сергей Лавров, Мария Захарова... Работата на посланика е като се унищожат другите информационни канали, да остане опция за връзка, сподели Василев.
 Митрофанова обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България Обновена
Митрофанова обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България

Поводът - отзоваването на 70 съветски дипломати

В страната, където си посланик, да отправяш ултиматум, е невиждан ход в международната история. Дори силите, които симпатизират на Русия, понижиха поддръжката си , счита Василев.

Той се съмнява да бъде закрито посолството на Русия в София. Намаляване на нивото на представителност на посолството е естествена стъпка. Прекъсване на режима на връзка и закриване на посолства е последваща стъпка. е по-следваща стъпка.
 Руското външно преглежда предлагането на Митрофанова посолството да затвори
Руското външно преглежда предлагането на Митрофанова посолството да затвори

Песков: Ако е належащо, ще бъде докладвано на президента

" Русия ще загуби доста, в случай че тя понечи да закрие посолството си в България. Не инцидентно Чижов сподели да не бързаме с решенията, да обмислим ", сподели дипломатът.

Василев прикани и българите в Министерство на външните работи да споделят, да снижат тона.

Митрофанова беше началник на Россотрудничество и през нея са минавали обилни финанси при проектирането на тази мощ на Русия зад граница. Тя реализира много неща - държавното управление (на България - б.р.) падна. Не е несъмнено дали ще има идващ кабинет . Ако има служебно държавно управление, ще има промени, изясни дипломатът.

Изгонването на 70 съветски дипломати от България не може да бъде неточност , не знаем върху каква база са стъпили службите. Приказките, че би трябвало да има задоволително доказателства, са неуместни. Достатъчно съображение е, в случай че някой посланик работи с изключение на за Разузнавателна служба на Турция, и за други служби, съобщи някогашният български дипломат в Москва.
 С два самолета си потеглят 70-те съветски дипломати, чиновници и техните фамилии Обновена
С два самолета си потеглят 70-те съветски дипломати, чиновници и техните фамилии

Общо към 170 души

Той изясни, че в на специфичните служби. Има такива, които се легитимират . И сред службите би трябвало да има взаимоотношение.

" В нашето посолство в Москва също има представители на Министерство на вътрешните работи, на службите - това е обикновено, това е част от работата. Още при акредитацията те получават агреман да работят в границите на своите компетенции и да контактуват сред службите на Русия и на България ", сподели Василев.

Василев отхвърли да разяснява изявление на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, че министър председателят в оставка Кирил Петков се саморазправил с руснаците, тъй като паднал на власт с претекст, че потенциалът на Йорданов е стеснен.
 Кирил Петков: Митрофанова застана против нас
Кирил Петков: Митрофанова застана против нас

Премиерът се надява на съвестта на депутатите на вота на съмнение

За информацията, изнесена от представителя на държавното управление в оставка Лена Бориславова, че избрани политолози и хора, които образуват мнение в България . месечно от Русия, Василев сподели, че това е достоверна информация, само че тя мъчно ще получи доказателства - в случай че влезе в съда, ще би трябвало да се разкрият източниците.

Василев сподели за себе си, че все още е евентуално единственият българин, който няма право да влиза в Русия . " Българските посланици в Русия остават радетели на българо-руските връзки. Не можех и започнах да изкарвам едно по едно. Не съм си разрешавал да изнеса секретна информация ", сподели Илиян Василев.
 България - в неприятелския лист на Русия, само че не и в приятелския на Украйна
България - в неприятелския лист на Русия, само че не и в приятелския на Украйна

Страната ни изпуснала и шанса да взе участие в следвоенното възобновяване на Украйна

Путин беше заложил доста на " Южен поток ", на АЕЦ " Белене " - това бе основа на компенсацията България да се обвърже до степен за баланс с Европейски Съюз. Тези планове не се осъществиха. Не съм бил срещу Русия, желаех уравновесени връзки, съобщи някогашният дипломат на България в Москва.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР