Това е най-високия резултат, който ние някога сме постигали на

...
Това е най-високия резултат, който ние някога сме постигали на
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Две седмици преди изборите се случи нещо, което промени нагласите на българите

Това е най-високия резултат, който ние в миналото сме реализирали на Европейски избори. Тези избори като по начало не са толкоз забавни за българските жители, което е проблем на всички политически сили.. В близо 70 общини сме първа политическа мощ, в 20 общини настрана на тях, бием ГЕРБ, в 3 регионални града, а в 12 разликата сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ е по-малко от хиляда гласа. На европейско равнище ние сме петата по успеваемост социалистическа партия. Загубата я признаваме и не я отхвърляме, само че в това време би трябвало да си изведем поуките и никога не би трябвало да се драматизира. Основният проблем на всички политически партии е слабата изборна интензивност. За това са отговорни политическите сили, за това, че ние не убедихме българските жители какъв брой значими са Европейските избори., сподели още той.

Относно твърдото ядро, гласоподавателите на Българска социалистическа партия, тези които постоянно гласоподават за нас, те излязоха. Проблемът е, че ние не разширихме, нямаше периферията, или се оказа прекомерно дребна, с цел да ни донесе победа. Прав сте, че ние натоварихме доста тези избори със промяната. Ние вярвахме, че с възможна победа ще принудим Борисов да подаде оставка и аз съм сигурен, че в случай че беше изгубил, щеше да го направи. По начало по този начин се носи отговорност- когато загубиш избори- подаваш оставка, по този начин както направи Корнелия Нинова, съобщи Стойнев.

Случи се нещо две седмици преди изборите, може би се трансформираха настройките на българските жители и това към този момент ние би трябвало да проучваме в партията аргументите, които са за загубата. Наистина за мен персонално това е необяснимо. Може би се впуснахме в изнасянето на информация, които не касае и не усъвършенства живота на българските жители, а информация, която касае повече жълтите медии. Когато си политик, би трябвало да приказваш за политиките, не би трябвало да се занимаваш с имуществото на хората, а по-скоро би трябвало да се занимваш с политики и да им показваш къде бъркат нашите съперници и каква опция ние проедлагаме. Моето персонално мнение е, че се задълбахме в неща, които не касаят директно живота на жителите и може би са мъчно доказуеми. Вина за загубата носят всички, в това число и аз. Първо виновност носи управлението на партията и Корнелия Нинова като представител подаде оставка. Тя не сподели, че това е морална победа, тъй като виждате, че може Българска социалистическа партия да е изгубила изборите, само че не се провали, сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР