Това е най-тежкият удар срещу въоръжените сили на Русия от

...
Това е най-тежкият удар срещу въоръжените сили на Русия от
Коментари Харесай

Тежък Удар! Вражески Сили Удариха Руска База! Първо Видео!

Това е най-тежкият удар против въоръжените сили на Русия от началото на въздушната акция в Сирия през есента на 2015 година

При нападението на радикални ислямисти против базата по неофициални данни са ранени най-малко 10 съветски военнослужещи. Най-малко четири бомбардировача Су-24, два изтребителя Су-35 и един транспортен аероплан Ан-72, както и склад за боеприпаси са били унищожени при обстрела, написа " Комерсант ", цитирайки два " военно-дипломатически " източника.

„ Докладът на Комерсант по отношение на хипотетичното разрушение на седем съветски военни самолета във въздушната база Хмеймим е подправен ”, гласи позицията на Министерството на защитата на Русия.

Според публично публикуваната информация, която не е доказана от самостоятелен източник, нападението против военно-въздушната на 31 декември е един от най-сериозните произшествия от началото на „ наличието на военно-космическите сили на Руската федерация в Сирия ”.

Става въпрос за авансово планувано широкомащабно нахлуване през нощта, като летището е било подложено на „ неочаквана офанзива на мобилна подривна група от екстремисти ”, при която са починали двама съветски военнослужещи.

До публикуването на отчета на „ Комерсант ” от Министерството на защитата на Русия не бяха съобщили за сходен случай. A единствената информация за 31 декември, беше за празнуването в базата на настъпващата Нова година.

По-рано през днешния ден съветското Министерство на защитата публично удостовери гибелта и на двамата водачи в Хмеймим, които същия ден са пилотирали хеликоптер Ми-24. Според информацията злополуката е разследване от щета на машината, а не от обстрел, написа Вести.бг.

До този момента загубите в сирийската акция на съветските въоръжени сили бяха единични, а до 31 декември нямаше нито един пробив в сигурността на военновъздушната база.

Самият Путин посети военното оборудване на 11 декември, когато разгласи изтеглянето на съветските въоръжени сили от Сирия.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР