Това е най-тежката диагноза, която някой може да чуе. Борбата

...
Това е най-тежката диагноза, която някой може да чуе. Борбата
Коментари Харесай

Знаменитости, преборили рака

Това е най-тежката диагноза, която някой може да чуе. Борбата с рака е сложна за всички, само че несъмнено самостоятелна. Ето по какъв начин някои известни персони са съумели да победят подлата болест.

Кайли Миноуг

Австралийската певица е диагностицирана с рак, когато е на 36 години. Интензивно лекуване, състоящо се от интервенция и химиотерапия, ѝ оказва помощ да преодолее заболяването. Популяризирането на случая на Кайли Миноуг е довело до 40% нарастване на прегледите за рак на гърдата, настояват откриватели в австралийския медицински вестник. Те нарекоха това събитие " резултатът на Кайли ".

Кристина Апългейт

През 2007 година актрисата Кристина Апългейт е диагностицирана с рак на гърдата. Тя направи болестта си обществено притежание, до момента в който се възстановяваше от двойна мастектомия. Въпреки че имала дребен израстък в едната гърда, тя решила съгласно лекарите си, че е най-добре да в профил и двете гърди като превантивна мярка.

Джейн Фонда

Иконата на феминизма и екологията в киното заяви на почитателите си в Instagram, че има неходжкинов лимфом и се подлага на химиотерапия. По-рано в живота си тя към този момент е преодолявала рак на гърдата и се е справяла с рак на кожата, оповестява Bloomberg. През 2019 година Фонда съобщи пред Vogue, че се е научила да живее с рака: " Това е нескончаем развой. То е там. " През август 2022 година тя увери почитателите си в Инстаграм, че шестмесечната химиотерапия няма да " попречи на битката ми за запазване на климата на планетата ”.

Хю Джакман

Австралийският артист Хю Джакман е претърпял шест интервенции от рак на кожата. През 2017 година той описа обществено за интервенцията си за базалноклетъчен карцином. " Благодарение на честите медицински прегледи и невероятните лекари всичко е наред ", съобщи той в обществените мрежи.

Джеф Бриджис

Джеф Бриджис, фамозен артист и вечно прочут като Големият Лебовски, страда от лимфом. Това е рак на лимфната система, която оказва помощ на организма да се бори с микробите, показва клиниката
" Майо ". Бриджис разгласи болестта си през октомври 2020 година и съобщи, че прогнозата му е " добра ".

Юън Макгрегър

" Трябва да сте доста деликатни, когато прекарвате доста време на слънце ", споделя артистът Юън Макгрегър пред Би Би Си през 2008 година Той направи тази забележка, откакто беше отстранена ракова бенка под дясното му око.

Род Стюарт

По време на концерт през 2019 година английският артист Род Стюарт разгласи изведнъж, че е претърпял рак на простатата. " Излизам ", сподели той на публиката съгласно " The Mirror ". Той добави: " Момчета, в действителност би трябвало да отидете на доктор, с цел да си извършите профилактичен тест за рак. Ако сте положително настроени, работите през това време и запазите усмивката на лицето си... всичко ще е наред. Работих две години и просто бях благополучен, а положителният Господ се погрижи за мен ".

Майкъл Дъглас

През 2010 година артистът Майкъл Дъглас води борба с рака на гърлото. Той излезе победител след осем седмици химиотерапия, облъчване и загуба на тегло от 20 кг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР