Това е най-привлекателната среща на световния елит, но който би

...
Това е най-привлекателната среща на световния елит, но който би
Коментари Харесай

Бял бадж, туберкулоза и хавайски празник: 5 неща, които трябва да се знаят за Давос

Това е най-привлекателната среща на международния хайлайф, само че който би могъл да подозира, че историята на Давоския конгрес потегля от революциите през 19-и век в Европа?

От цвета на баджовете за достъп до писателя Томас Ман - пет неща, които би трябвало да се знаят за Световния стопански конгрес (World Economic Forum), който се открива на 21 януари в Швейцария.

Защо се назовава Давоски конгрес?

Освен че това е името на елитния зимен курорт в кантона Гризон, Давос е станал най-разпространеният синоним на Световния стопански конгрес, чието първо издание е през 1971 година и се провежда от немския икономист Клаус Шваб. Първоначално това е среща единствено сред европейски и американски бизнесмени.

От края на 70-те години на предишния век към предприемачите се причисляват и високопоставени политици и Давос стартира да се провежда всяка година през януари. Форумът придобива интернационален темперамент и на него - под погледа на публицистите, редица неправителствени организации и международни звезди - се разискват проблемите на света, а в това време се прави и бизнес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР