Това е най-предното класиране за България в Световната купа от

...
Това е най-предното класиране за България в Световната купа от
Коментари Харесай

Страхотен Алберт Попов в Мадона ди Кампилио

Това е най-предното класиране за България в Световната купа от 1986 година, когато Петър Попангелов приключва 14-и, още веднъж в Мадона ди Кампилио.

Българският скиор се показа ослепително на слалома на осветяване за Световната купа

Алберт Попов се показа ослепително на слалома на осветяване за Световната купа в Мадона ди Кампилио (Ит) и зае 16-о място, заяви Eurosport. Това е най-предното класиране на Аби в кариерата му в надпревари от този сан. Той бе 20-и на първия слалом за сезона в Леви, а в този момент прогресира с още 4 позиции.

" Направих си превъзходен коледен подарък, съобщи след финала Алберт.

Победата в Мадона довечера бе за Даниел Юл (Швейц). Той финишира с 1,57 сек пред Попов. Със извоюваните през днешния ден точки Алберт е към този момент 24-и в класирането за дребната международна купа в слалома с 26 т. Лидер е Хиршер с 200. Австриецът остана през днешния ден едвам 26-и, откакто водеше в първия манш, само че позволи неточност при започване на втория.

Камен Златков също започва в Мадона ди Кампилио, само че не приключи след неточност при започване на първия манш.





Състезанието на пистата " Каналоне Мирамонти " бе много оспорвано, а успеха сграбчи швейцарецът Даниел Юл. Втори и трети се подредиха австрийците Марко Шварц и Михаел Мат.



Лидер за малката Световна купа в слалома е Марсел Хиршер с 200 точки, пред Юл със 185 точки и Мат със 141 точки. Попов е 24-и в подреждането с 26 точки след три старта.

В генералното класиране води Хиршер с 620 точки, следван от Кристоферсен с 352 точки и Марк Франц с 341 точки. Българинът е 75-и с 26 точки.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР