Това е най-мащабната в света система за интернет на нещатаПо

...
Това е най-мащабната в света система за интернет на нещатаПо
Коментари Харесай

Китай монтира 100 хиляди IoT датчика във воден канал

Това е най-мащабната в света система за „ интернет на нещата ”

По дължината на 140-километров воден канал в Китай са инсталирани 100 хиляди датчика за събиране на данни

Китай изумява от ден на ден с бурното си и огромно софтуерно развиване. Всевъзможи хай-тек уреди „ никнат ” безусловно всеки ден на територията на най-многолюдната страна в света.
още по тематиката
Още през 2012 година Китай стартира работа по най-големия план за воден канал в света. Става въпрос по-точно за два водопровода – централен и източен, всеки с дължина над 1400 километра.

Пропускателната дарба на източния канал е 8,8 трлн. литра годишно, като може да доближи 14,8 трлн. след доработки. Китай към този момент е вложил към 8,5 милиарда $ в канала.

Централният канал пък притегля вниманието с конфигурираните в него голям брой сензори. По дължината на канала са инсталирани общо 100 хиляди разнородни сензори, оповестява Spectrum изданието на стандартизиращата организация IEEE.

Предполага се, че това е най-големият по брой на IoT устройствата обект в света. Инсталирани са над 130 вида датчици за „ интернет на нещата ”, които събират най-различни данни – от характерности на водния поток, на самата вода и целостта на структурата на канала до нарушавания на периметъра от хора и животни.

Като цяло, IoT системата следи данните в три посоки: инфраструктура, вода и сигурност. Заради голямата дължина на канала, не всички сензори имат директен достъп до мрежата. В взаимозависимост от региона и мястото на разполагане на сензорите, се употребяват най-подходящите технологии за предаване на данни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР