Това е най-лесният начин да се покаже на обществото, че

...
Това е най-лесният начин да се покаже на обществото, че
Коментари Харесай

Емил Дечев: Принудени сме да чакаме 7 партии да се разберат

" Това е най-лесният метод да се покаже на обществото, че политическите ръководители са загрижени за един проблем и нормално в такива случаи най-лесното е да се каже, че предлагаме да се усили размера на наказването. За страдание, не мисля, че това е най-ефективното деяние. По-важното е ние да съумяваме да залавяме задоволително бързо причинителите на закононарушения и те относително да бъдат разследвани, и наказани. В един миг ще имаме единствено тежки санкции за всички типове закононарушения, само че каква ще е изгодата от тях, в случай че нямаме задоволително хванати причинители, които да имат влезнали в действие неоправдателни присъди ".

Това съобщи зам.-правосъдният министър Емил Дечев в студиото на " Денят ON AIR " във връзка повдигнатия въпрос за потребността от промени в Наказателен кодекс поради убийството на граничния служител на реда.

Той показа, че е чувал стряскащи статистики, че трафикът на хора е толкоз рентабилен, колкото разпространяването на опиати.

" Не знам дали е по този начин, не съм експерт, само че с цел да не престават толкоз доста години и двата бизнеса - не е задоволително хората да са добре проведени, а е належащо да имат и помощ от държавните институции. Няма по какъв начин на доста ниско равнище, елементарен граничен служител на реда да бъде съизвършител на трафик. Повечето минават директно и не желаят да остават у нас, те са добре осведомени къде могат да живеят по-богато. Те знаят, че България не е такова място ", добави Дечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му би трябвало да има дейно следствие.

Попитан по какъв начин ще разяснява проблема " Иванчева ", зам.-правосъдният министър показа: " Обяснението може да се крие в рецесията, която ние имаме от години в правосъдната система, а и от години наред и отрицателна медийна акция, която ту се насочва против прокуратурата, ту против съда. Има явни проблеми и в двете институции. Съдебните решения могат да се разясняват, изключително когато засягат огромен кръг от жители. Ние сме в демократично общество и е обикновено българските жители да разясняват правосъдните решения. Една част от жителите считат, че тя е погрешно наказана и че е почтена. Другата част одобряват, че тази жена има някаква виновност, откакто е наказана на 3 разнообразни инстанции.

Самият той счита, че измежду самите гласоподаватели не може да се образува болшинство, че да стигнем до болшинство в Народното събрание.

" Тъй като имаме липса на болшинство в Народното събрание, не може елементарно и бързо да се одобряват закони. Принудени сме да чакаме 7 партии да се схванат. Ако гласоподавателите са наясно какво желаят - те ще продуцират и ще проектират задоволително огромна и мощна партия, или две партии, които мислят по един и същи метод, с цел да създадат едно болшинство, което да излъчи държавно управление ", добави Емил Дечев.

Той е безапелационен, че се нуждаем от незабавно гласоподаване на двама конституционни съдии.

" Ние незабавно се нуждаем от гласоподаване на 11 члена на Висш съдебен съвет от парламентарната квота, от 2 години нямаме определен основен контрольор и инспекторат към Висш съдебен съвет. Имаме незабавна потребност да осъществим 70 неоправдателни решения на Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, с които България е била наказана за нарушавания на разнообразни права на индивида ", разясни още зам.-правосъдният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР