Това е най-интимното, съкровено и приказно красиво място на Южното

...
Това е най-интимното, съкровено и приказно красиво място на Южното
Коментари Харесай

Най-красивото място на Южното Черноморие заприлича на... тоалетна

Това е най-интимното, съкровено и приказно красиво място на Южното Черноморие. То няма по какъв начин да бъде сбъркано или подминато, тъй като виновна институция е сложила табелка за точното му местоположение.

Между паметния плаж " Бамбо бийч " и ваканционния комплекс " Созополис ", от лявата страна на основния път в местността " Буджака ", наименуван Райски от родителите, бабите и дядовците ни, какъвто очевидно е останал в тяхното схващане, заливът през днешния ден като панорама може да провокира у фена единствено омерзение, написа " Флагман ".



Дълго през годините закътаното заливче под гъста амфитеатрална гора бе обичано място на влюбените, само че положението до което е докарано през днешния ден, би отблъснало и най-непретенциозния скункс. Едва ли има друго място по-мръсно по брега на българското Черно море.



Пясъчно-мидената линия с дължина към 300 м очевидно не е чистена от години, макар че всяка пролет, а тази година и при започване на лятото всякакви екологични организации се тупат по гърдите, оповестявайки акция след акция по почистването на Райския залив.

Мръсотията е невъобразима и е насъбрана от много време. Някой съобразителен притежател на фамилно хотелче в близост си е направил и незаконен каптаж за чиста естествена вода – с помпа и маскирано с дървена скара.



Крак на естествен курортист тук няма къде да стъпи, тъй като би трябвало да броди измежду разлагащи се отпадъци от храна, картонени опаковки, пластмасови бутилки, части плат и други боклуци.



За отбелязване е, че върху скалите от години има няколко дъсчени бараки с неразбираем статут, в които обитават хора с нрав надалеч от цивилизованото схващане за природосъобразност.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР