Това е най-голямото дарение, правено някога на учебно заведение в

...
Това е най-голямото дарение, правено някога на учебно заведение в
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг дари 1 8 млрд долара на университета Джон Хопкинс

Това е най-голямото подаяние, правено в миналото на образователно заведение в Съединени американски щати

Бившият кмет на Ню Йорк милиардерът Майкъл Блумбърг подари 1,8 милиарда $ на университета " Джон Хопкинс ", оповестиха международните организации, представени от Дарик. Това е най-голямото подаяние, правено в миналото на образователно заведение в Съединени американски щати, отбелязва АП.
В публикация във в. " Ню Йорк таймс " 76-годишният Блумбърг, съобщи, че е направил това подаяние за да се разшири приемът в университета на надарени младежи с лимитирани финансови благоприятни условия. " Всички университети, с дребни изключения, при разглеждането на кандидатстудентските документи обръщат внимание на способността на постъпващия да заплати. В резултат на това претендентите с висока успеваемост от фамилии с ниски или междинни приходи постоянно срещат отвод, с цел да се запазят места за студенти от фамилии с високи приходи ", уточни Блумбърг, който се е дипломирал в същия университет през 1964 година
Ръководството на " Джон Хопкинс " съобщи, че великодушното подаяние ще разреши да се финансират стратегии за помощ и стипендии за отлични студенти с ниски и междинни приходи.
" Америка е най-добре, когато възнаграждава хората въз основата на качеството на тяхната работа, а не на размера на портфейла им ", съобщи Блумбърг, представен от ДПА.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР