Това е най-екологичният монитор в света, според производителяЕкологичният Philips 241B7QGJ

...
Това е най-екологичният монитор в света, според производителяЕкологичният Philips 241B7QGJ
Коментари Харесай

Philips 241B7QGJ – еталон за „зелен“ монитор

Това е най-екологичният екран в света, съгласно производителя

Екологичният Philips 241B7QGJ идва с 24-инчов LCD екран и Full HD резолюция (източник: MMD)

На пазара скоро ще се появи „ най-екологичният екран в света “, оповестиха от MMD, лицензен сътрудник на Philips. Моделът Philips 241B7QGJ идва с 24-инчов LCD екран и Full HD резолюция и – съгласно производителя – е новият пример за „ зелен “ екран, който предлага на екологично настроените експерти мощен инструмент за по-добро показване на работното място.

В допълнение към водещата за сегмента енергийна успеваемост, изцяло рециклируемата опаковка и сходството с голям брой интернационалните стандарти за отбрана на околната среда, Philips 241B7QGJ предлага на потребителите цялостен набор от ергономични функционалности. Те включват Full HD и IPS технологии, SmartImage, SmartContrast и SmartResponse, стандарт USB 3.0, вградени представители и SmartErgo стойка, които в композиция обезпечават комфорт и улеснение на потребителя.

Philips 241B7QGJ следва дълготрайната политика на марката за резистентност и отбрана на околната среда. Този модел е особено планиран по този начин, че да има минимум въздействие върху природата. Съставен от леки пластмаси, 85% от които са рециклирани и притежаващ документ TCO Certified Edge, мониторът е изцяло лишен от нездравословни субстанции като олово, живак, халоген и PVC/BFR.

Ултра тънката рамка разрешава елементарно съчетание с спомагателни екрани (източник: MMD)

Всички елементи от корпуса, металното шаси и опаковъчните материали подлежат на 100% преработване. Мониторът на Philips оказва помощ за понижаване на световното ползване на запаси и в частност излъчванията от транспортна активност. В резултат, Green Electric Council го награди с екологичния етикет EPEAT, което потвърждава неговите екологични качества.

Full HD резолюцията на IPS панела дава чисти изображения, които могат да бъдат следени под съвсем всевъзможен ъгъл. Ултра тънката рамка разрешава елементарно съчетание с спомагателни екрани, а нововъведения като SmartImage, SmartContrast и SmartResponse подсигуряват най-хубавата картина когато и да е.

Philips 241B7QGJ идва с ефикасни решения за увеличение на комфорта на потребителя при продължителна работа. Те включват покритие срещу отражения и LowBlue режим, технология Flicker-free, изцяло настройваща се стойка SmartErgo и алтернатива за VESA монтаж на стена, които разрешават реализиране на най-удобната позиция на наблюдаване.

Потреблението на сила е в основата на дребния въглероден отпечатък и в това отношение Philips 241B7QGJ още веднъж изпъква. Снабден с набор от технологии за икономисване на сила, той обезпечава доста понижаване на потребяваното електричество – едновременна изгода за околната среда и за джоба на потребителите.

Philips 241B7QGJ е изцяло лишен от нездравословни субстанции като олово, живак, халоген и PVC/BFR (източник: MMD)

Сред ефикасните технологии за спестовност е PowerSensor, която засича наличието на потребителя чрез безопасен инфрачервен датчик и надлежно автоматизирано понижава яркостта на екрана. Тази иновация способства за до 80% икономисване на сила.

Но това не е всичко — Philips 241B7QGJ включва нов дизайн с подсветка с ниска мощ за реализиране на оптимална бляскавост с минимална сила. Технологията LightSensor, която мери околната светлина, настройва яркостта на екрана автоматизирано.

Ключът Zero Power Switch поставя завършек на латентното ползване на сила, което постоянно е реалност при други монитори, даже откакто са изключени от бутона. Мониторът употребява 11W сила, измерени от EnergyStar 7.0, и дава отговор на енергиен клас A++, коeто потвърждава несравнимата успеваемост на Philips 241B7QGJ.

Philips 241B7QGJ ще дебютира на пазара у нас този месец на целесъобразна последна цена от 449 лева с Данък добавена стойност, прецизираха представителите на MMD.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР