Това е напълно независим проект на Google, като се започне

...
Това е напълно независим проект на Google, като се започне
Коментари Харесай

Върхът на технологиите: Google откри нов кампус

Това е изцяло самостоятелен план на Гугъл, като се стартира от дизайнерския ескиз и приключва със строителство. Естествено, постройка от подобен мащаб не е лишена от новаторски характерности и забавни решения.

Например покривът на кампуса се състои от 90 000 слънчеви панела, които са в положение да генерират седем мегавата мощ, покривайки към 40 % от енергийните потребности на постройката.

Също по този начин в постройката има кухни, в които е ситуирано електронно съоръжение, а потреблението на газ е изцяло изключено. Налична е свръхтехнологична вентилационна система, както и " умни " автоматизирани пердета на прозорците.

Но това не е всичко. В постройката има геотермална централа, която може да обезпечи топлота или изстудяване на постройката, елиминирайки потреблението на изкопаеми горива и намалявайки потреблението на вода при изстудяване с до 90 %.

Като цяло, както нормално, Гугъл съумя да изненада всички с грандиозна конструкция, само че какъв брой комфортно е личният състав да работи там, може единствено да се гадае. Въпреки че сигурно всичко е наред с изискванията там.

ВBay View има седем разнообразни кафенета, като от всяко работно място се открива панорама към улицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР