„Това е началото на казуса. Ще бъдат махнати съобразно препоръките

...
„Това е началото на казуса. Ще бъдат махнати съобразно препоръките
Коментари Харесай

Главният секретар на парламента сложил решетките

„ Това е началото на проблема. Ще бъдат махнати съгласно рекомендациите на Министерството на културата. Свързахме се с тях още през днешния ден да ни връчат както акта, по този начин и предписанието за унищожаване и ще се съобразим с тях без да ги апелираме “. Това съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на Народното събрание във връзка проблема с решетките на парадния вход на Народното събрание.

Металните порти провокираха скандал измежду депутатите, а също така през вчерашния ден Инспекторатът към Министерството на културата наложи санкция на Народното събрание, тъй като постройката на Народното събрание е монумент на културата и слагането на решетките е нарушило целостта ѝ.

Минчев към момента не знаеше каква ще бъде глобата.

„ Ще има акт, по който ще имаме право на несъгласие и оттова към този момент наказателното разпореждане ще дефинира точната сума “, изясни той.

От думите на Минчев стана ясно, че основният секретар на Народното събрание Габриела Килфанова е разрешила да се слагат металните порти на формалния му вход.

„ Не съм ги поръчвал аз. Администрацията се е свързала с компанията, която е сложила идентични порти в края на 2019, началото на 2020 година в постройката на Партийния дом. Просто са се свързали със същата компания, които са отправили оферта и администрацията е приела тази оферта. Аз не съм я виждал. Офертата е призната и одобрена от основния секретар. До мен стига докладна бележка за вътрешно компенсиране на разноски в границите на бюджета на Народно събрание “, изясни ръководителят на Народното събрание.

Той уточни, че това не е било в съгласие с него и не е виждал въпросните порти.

„ Видях ги за първи път, когато и всички вие “, акцентира той.

На въпрос дали ще последва промяна на основния секретар, Минчев отговори по този начин:

„ Дори да се стигне до такова решение, няма да го съобщавам през медиите “.

Вратите са коствали на бюджета на Народното събрание 34 хиляди лева с Данък добавена стойност, изясни още Минчев.

„ Не ми се коства общоприетоо да бъде направена такава огромна смяна в постройката на Народното събрание без ръководителят да бъде известен. При всички положения има доста механически въпроси, които не доближават до ръководителя, само че за това има и огромна администрация, която се оглавява от основния секретар. Но въпреки всичко това е много огромна смяна, за която ръководителят трябваше да знае “, безапелационен бе Минчев.

Аз съм ръководител на Народно събрание и нося отговорност за всичко, отговори той в отговор на въпрос дали смята това за своя неточност.

„ Не желая да тичам от отговорност “, увери Никола Минчев.

„ Надявам се това да остане като неприятен спомен “, изрази вяра той.

Той към момента няма идея по какъв метод ще бъдат запълнени дупките във вратите след демонтажа на решетките.

От думите му стана ясно още, че ще бъдат отстранени и загражденията извън на Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР