Това е моята мисия. Така определи желанието си за промяна

...
Това е моята мисия. Така определи желанието си за промяна
Коментари Харесай

Бербатов: Мисията ми е да върна българския футбол на правия път

Това е моята задача. Така дефинира желанието си за смяна в българския футбол Димитър Бербатов, претендент за президентския пост на родния футболен съюз, в извънредно изявление за Sky Sports .

Бившият национал, който неотдавна игра в мач сред митове на Ливърпул и Манчестър Юнайтед и се разписа при загубата на „ алените дяволи “ с 1:2, е движен от упоритостта си да стане новият президент на БФС . „ Достигаш стадий в живота си, когато осъзнаваш, че би трябвало да направиш идната крачка. Считам това за дълг към себе си и българския народ. Животът ми е обвързван с това да обикалям из страната, да приказвам с хората и да разбирам какви проблеми имат те и по какъв начин могат да бъдат поправени. Става въпрос за това да им се покаже, че смяната е тук и тя е наложителна. Умът ми бе ангажиран прецизно с това, което се случваше на терена. Бавно, само че несъмнено започваш да забелязваш неща към себе си и те стартират да те занимават. Понякога ги забравяш и просто излизаш и играеш футбол. Следващият път, казусът си е още там. Може би в този момент е по-голям проблем. Започваш да се замисляш. Когато се върна обратно и се сетя за проблемите, които имахме, те към момента са там, само че са по-големи. Мисията ми в този момент е да поправям тези неточности, тъй че по-младите генерации, които идват след мен, да не страдат по този начин, както страдах аз. Докато не успеем, това е моята задача “, стартира той.
Димитър Бербатов.
България не е била на огромен интернационален конгрес от 2004-а насам, когато взе участие на Европейското състезание в Португалия. Настоящията президент на БФС – Борислав Михайлов, е отпред на централата от 2005, като интервалът му на власт съответствува с отсъствието на „ лъвовете “ от европейски и международни шампионати. За Бербатов това не е случайност . „ Когато изградиш токсична просвета, се заразяваш. Ако искаш да спреш това, би трябвало да отрежеш главата – метафорично казано, и да започнеш да градиш нещо ново. Футболната общност е 100% зад нас, тъй като виждат в наше лице новото начало. Времето за смяна от дълго време се протече. Тя би трябвало да се случи “, добави някогашният нападател на Юнайтед, за който това е идея.

Бербатов има вяра в капацитета на българския футбол . „ Талантът е налице, повярвайте ми. Не го споделям, тъй като съм българин. Знам го. Ходя по мачове. Футболът е вяра в България. Има хора, които са прочувствено вложени във футбола. Разполагаме с базата. Но, за жалост, инфраструктурата попречва футбола от това да върви напред “. За него преходът от 17-18-годишна възраст до първия тим е етапа на развиване, в която играчите изостават. „ Точно в този преход някои футболисти се губят. Предизвикателството е да намериш още веднъж пътя. Ще отнеме време. С вложения в верните хора, ще последват и резултатите. Ще ги забележим. Може би не в първата или втората година, тъй като става въпрос за дълъг развой. Ще бъде дълго премеждие “.

„ Футболът е най-големият спорт в света и желаеме да се върнем към успехите от 1994 и да имаме тим, който целият свят да знае. 18 години е доста дълго време. Искам да видя националният ни тим да се класира за огромно състезание. Искам да видя младите играчи да отиват в огромните шампионати в Европа и да съумяват там. Искам юношеският футбол да се развива, с цел да основава положителни футболисти и хора. Искам нашият футбол да се развива, да виждам щастливи хора със фамилиите си на стадиона, както и по-младите генерации да желаят да играят футбол. Точно по този начин се възпламеняват децата. Всичко това ме развълнува по отношение на това, което върша, даже то да е мъчно. Предизвикателството е голямо и съм сигурен, че мога се оправя с него. Искам да го направя. Трябва да го направя. И ще го направя “, приключи Бербатов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР