Това е моментът, в който силната турболенция по време на

...
Това е моментът, в който силната турболенция по време на
Коментари Харесай

"Дейли Мейл": Жестоката турбуленция блъскала в тавана стюардеса в българския самолет

Това е моментът, в който мощната турболенция по време на полета на българския аероплан от Косово за Швейцария подмята стюардеса и количката ѝ с храни и напитки като парцалени кукли и ги блъска в тавана. Видеото е снимано на борда на самолета на българската самолетна компания ALK Airlines, пътувал от Прищина към Базел в неделя. На фрагментите се вижда по какъв начин горещите питиета се разливат върху пасажерите, а стюардесата се мята аз салона, написа в. "Дейли Мейл ".

Във видеото се вижда още, че жена е скръстила ръце за молитва, до момента в който врялата вода от количката с почерпките се излива върху тях.


Пътниците крещят, до момента в който самолетът се тресе, а водачът се пробва да успокои хората по радиоуредбата.

По време на случая от пода са били изтръгнати пътнически кресла, късали са се защитни колани, а от пасажерите е текла кръв.

Кадрите са снимани от Мариета Баша, която описа, че турбуленцията е почнала след към 30 минути от излитането и е траяла към пет минути. "Бях сигурна - в този момент всички ще умрем. Изплаших се до гибел ", споделя дамата. "Хората започнаха да крещят и пищят. Количка на стюардеса се удари в тавана. Навсякъде летяха чаши, някои от пасажерите бяха изгорени от врялата вода ", описа още тя пред Minuten.

Съпругът ѝ е бил откаран по неотложност в болница с изгаряния, след кацането на летището в Базел. Още деветима пасажери са получили пострадвания.

Един от тях е кървял от главата, откакто я е блъснал в тавана.

Баша сподели още пред Minuten, че екипажът се е държал доста професионално по време на случая. "Те ни споделиха да не се опасяваме и, че всичко ще премине ", сподели тя.

По информация на посолството ни в Швейцария все още няма данни български жители да са били на борда на аероплан Boeing 737-300 на самолетна компания ALK Airlines, с регистрация LZ-MVK, който попада в мощна турбуленция на 16 юни 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Въпреки, че попадането в турбуленция може да е много плашещо прекарване, и е измежду най-честите аргументи за пострадвания в самолета, тя не се счита за сериозен риск за сигурността при хвърчене.















Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР