Това е моментът, в който Нова Джокович промени живота си

...
Това е моментът, в който Нова Джокович промени живота си
Коментари Харесай

Диетата, която спаси Новак Джокович

Това е моментът, в който Нова Джокович промени живота си и метода, по който възприема храната. През лятото на 2010 година сърбинът се среща с доктор Игор Цетоевич, диетолог. Един чудноват тест го кара да се замисли за своя режим.

Д-р Цетоевич споделил на Новак Джокович да протегне дясната си ръка напред и да постави лявата на стомаха си. След това лекарят почнал да натиска дясната ръка на тенисиста надолу и му споделил да се опита да устои на напрежението. Силата, която Джокович би почувствал, твърди лекарят, е тъкмо това, което би трябвало да преживее. След това Игор Цетоевич дал парче самун на объркания състезател, само че му споделил да не яде, а да го държи с лявата ръка покрай стомаха си, до момента в който той траял да натиска протегнатата дясна ръка напред. За удивление на Джокович, ръката му се чувствала надалеч по-слаба.

С този къс текст лекарят се опитал да разбере, дали Джокович има нетърпимост към глутена, който се съдържа в пшеницата и други зърнени храни. Поглеждайки обратно, Ноле си дава сметка, че едвам в този момент е схванал за какво преди този момент е претърпял толкоз доста сривове в средата на мачовете си по време на своята кариера. Само 12 месеца след тази среща, той става № 1 в света.

Самият сърбин не е разказвал в детайлности историята, само че истината към този момент е нескрито, с помощта на книгата Serve To Win.

 Новак Джокович
източник: Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР