Това е може би първи ден на една голяма и

...
Това е може би първи ден на една голяма и
Коментари Харесай

Поптодорова: Това, което прави Путин, е война с историята

Това е може би първи ден на една огромна и продължителна война, която Владимир Путин е със твърдото желание да води. Това съобщи пред bTV дипломатът и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова. Тя е готова от доста време
Това което прави Путин е война с историята. Руският президент прави опит някак си да намачка историята по своя лична визия. Неговата тирада отпреди два дни съдържаше обертонове внушения от 1939 година, тъй че оттук нататък просто ще виждаме последващи етапи в границите на територията на периметъра, в който той може да си разреши военни дейности, добави дипломатът.

" Виждаме сега следващо доказателство за съветската теория такава, каквото я знаем освен от последните години, само че такава, каквато тя е била десетилетия наред: Най напред навлизат въоръжените сили, които нападат военни обекти, каквото се случва в тези последни часове в Киев, по-късно навлизат специфичните служби, които оформят спора. След това идва ред на разследващите служби, които към този момент навлизат в страната в структурите за справяне с опозиционните сили. Това, което ни чака, е просто последваща серия, последваща фаза на един доста тежък, доста рисков спор ", уточни още Поптодорова.

Украйна в никакъв случай, след революцията през 2014 година, не беше поставила като официална цел участие в НАТО. Истината е, че тогава огромният залог за украинците беше да подпишат един контракт за асоцииране с Европейския съюз, тъй че това, което се съдържа в речта от преди два дни на съветския президент Путин е фактологически погрешно, разяснява Поптодорова евентуалните планове на Украйна да се причисли към европейските и северноатлантически структури.

Едва откакто се случи анексията на Крим беше дефинирана цел предпочитание на украинците да станат членове на НАТО само за лична отбрана. Беше метод да се търси отбрана против евентуален, а през днешния ден към този момент действителен агресор.
Според разпоредбите на организациите, в които ние членуваме съгласно уставите им на Европейския съюз, ние не можем да се намесим военно в този спор, само че в подмяна на това ние можем да предприемем други дейности, които действително да лимитират опциите на Путин, добави още Поптодорова.

Ние наивно смятахме, стъпвайки на други визии за света, че това няма да се случи, а че на масата на дипломацията ще се реализира съглашение. Сега към този момент дипломация не може да се води през военно нахлуване Това, което виждаме в действителност е, етнонационален тоталитаризъм, добави дипломатът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР