Това е много загадъчен въпрос свързан с емблематичното първо Mini от

...
Това е много загадъчен въпрос свързан с
емблематичното първо Mini от
Коментари Харесай

Защо са толкова големи джобовете във вратите на първото Mini?

Това е доста мистериозен въпрос обвързван с емблематичното първо Mini от 1959 година Някои предполагат, че въпросът е елементарен, както и отговорът - джобовете на вратите в оригиналния Mini са проектирани да държат нещо характерно. По-трудно е да се разбере какво тъкмо е това конкретно нещо?

Според някои хора, формата им е отговаряла на характера и привичките на дизайнера на Mini сър Алек Исигонис. Оригиналният дизайн на Mini не включваше прибиращи се надолу прозорци, а те просто се плъзгаха обратно - тъй че от вътрешната страна на вратата е освободено достатъчно място за предпазване и на по-големи по размер предмети.

Всъщност “джобът ” съставлява доста голям панер, преминаващ по цялата широчина на вратата и в догатките се споделя, че кошчето е проектирано да побира бутилки от истинския Gordon`s Dry Gin. Само един поглед към нетъркалящата се бутилка на питието потвърждава, че в това предположение определено има смисъл.

Лесно може да се види какъв брой тъкмо и сигурно бутилка джин ще легне в един от онези джобове на вратата или, в случай че ги поставите изправени, евентуално бихте могли да поставите шест или седем бутилки поред там.

Знае се че сър Исигонис в действителност обичал сухите си мартини и по тази причина е проектирал джобовете на вратите, с цел да държи бутилките с джин - и, всъщност, не се споменава за тези джобове, като да са проектирани да държат бутилки с вермут. Пропуск, обаче, е неналичието на специално място за предпазване на маслинки. Може би в пепелника? Едва ли - прекомерно е брутално?
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР