„Това е много неочаквано, нерационално, меко казано, решение. Така един

...
„Това е много неочаквано, нерационално, меко казано, решение. Така един
Коментари Харесай

Леонид Федун: Русия ще губи по $150 млн. на ден заради провала на сделката в ОПЕК+

„ Това е доста ненадейно, нерационално, меко казано, решение ". Така един от притежателите и вицепрезидентът на съветската компания „ Лукойл " Леонид Федун разяснява вчерашната вест, че ОПЕК и Русия не съумяха да реализират съглашение за понижаване на добива. По думите му поради неуспеха на договорката Русия ще губи от 100 млн. до 150 млн. $ дневно, написа " Комерсант ".

На среща във Виена членовете на алианса ОПЕК+ не можаха да се спогодят за нови понижения за добива на нефт и остарялото им съглашението изтича на 1 април -2020 година занапред нататък всички страни ще могат да усилят производството, каолкото желаят.

При тази вест барел нефт вид Brent към този момент коства 46 $, само че това не е лимитът - анализаторите считат, че цената на петрола може да падне под 40 $.

На среща във Виена в петък страните по съглашението ОПЕК+ не съумяха да се спогодят да понижат производството през второто тримесечие на 2020 година с 1.5 милиона барела дневно, за което упорства Саудитска Арабия, а Русия трябваше да съставлява една трета от понижението.

Участниците в ОПЕК + приготвиха план на изказване след срещата, само че не го разгласиха. Според Reuters става въпрос единствено за обстоятелството, че членовете на организацията „ ще продължат консултациите по отношение на стабилизацията на пазара ".

Федун не разяснява аргументите, заради които Русия може да приключи договорката с ОПЕК, и вероятностите за бъдещето да завоюва назад това решение, като сподели единствено: „ Засега съм в лек потрес ".

Руските компании обявиха, че желаят да усилят производството, удостоверява Федун. Но растежът му от 2-3% не може да компенсира бъдещите загуби, сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР