Това е много интересно, защото инцидентът се случи на 3

...
Това е много интересно, защото инцидентът се случи на 3
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Границата се преминава срещу 50 евро или стреляме на месо?

" Това е доста забавно, тъй като случаят се случи на 3 октомври. Българо-турска комисия излезе с изрично умозаключение, че изстрелът не е създаден от българска територия, а този репортаж се появява тъкмо в навечерието на решението за Шенген. Този репортаж е в внезапно несъгласие с коментара на господин Рюте, че българската граница се минава вероятно против 50 евро. Много е забавно коя теза е вярна. Дали българската граница се минава против 50 евро или някой не може да я премине осем пъти, а ние надали не стреляме на месо ", това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред Българска национална телевизия във връзка репортажа излъчен по " Скай Нюз ", в който се твърди, че млад сириец е прострелян на границата, в опит да навлезе у нас.

" Българската граница не се минава за 50 евро, а това доста добре го знаят европейските политици. Констатациите на комисията са, че България се е справила доста добре при първата инспекция и още по-добре при втората инспекция, направена след месец. Комисията е безапелационна, че съблюдаваме Шенгенското законодателство, а защитата на границата ни е на доста положително равнище ", продължи силовият министър.

Разочарова ме сходна операция в навечерието на решението за Шенген, сподели Демерджиев.

" Оръжие не може да се употребява от българска към турска територия, това ясно е регламентирано сред двете страни. Оръжие се употребява, когато бъде атакуван наш патрул на наша територия ", съобщи Демерджиев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР