Не си го представяте. Всички, които познавате, са в Европа това лято

...
Това е лятото на международните пътувания за американците. След три
Коментари Харесай

Това е лятото на международните пътувания за американците.

След три години, прекарани близо до дома, хората масово се насочват към Европа и Тихия океан. И харчат повече пари, когато стигнат до там.

Трите големи американски международни авиокомпании — американски (AAL), Делта (DAL) и United — всички видяха скок в международния трафик през последните месеци и добавят допълнителна услуга, за да отговорят на търсенето.

Пътуващите се разхождат през международното летище Денвър (DEN) в Денвър, Колорадо, на 30 юли 2023 г. Пътуващите се разхождат през международното летище Денвър (DEN) в Денвър, Колорадо, на 30 юли 2023 г. Daniel Slim/AFP/Getty Images

Пътуванията от Съединените щати са се увеличили повече от два пъти до дестинации в Тихия океан, включително Китай, където пътниците бяха изправени пред сериозни ограничения, свързани с Covid преди година, съобщиха авиокомпаниите. Трансатлантическото търсене на полети също нараства.

И нарастването на международните пътувания при тези три големи превозвачи дойде без осезаемо намаляване на вътрешния трафик или тарифите.

Топ дестинациите

Силното търсене вдига международните цени.

Самолетните билети до Европа това лято са средно близо 1200 долара за билет, най-високите цени за последните шест години, според Hopper, приложение за резервации на пътувания. Полетите до Европа струват с 12% повече от миналото лято и с 23% повече от лятото на 2019 г.

Къде отиват хората? Лондон, Париж, Рим и Дъблин са водещите европейски дестинации за пътниците от САЩ това лято, според Хопър.

American каза, че приходите от пътници по трансатлантическия маршрут са скочили с 45% през първата половина на тази година и повече от три пъти по трансатлантическите маршрути.

United каза, че пропътуваните мили от пътници, които плащат, са скочили с 23% по трансатлантическите маршрути през второто тримесечие и със 172% по транстихоокеанските маршрути.

Печалбите са още по-големи в Delta, където трансатлантическите мили, прелетени от пътниците, са скочили с 56% през първата половина на годината, а средната сума, която са платили за всяка от тези мили, се е повишила с 24%.

Отвъдморските пътувания също повдигат компаниите за кредитни карти.

Разходите са по-високи от преди Covid

В Mastercard разходите, свързани с задгранични пътувания, в момента са 154% от нивата преди пандемията, съобщи компанията тази седмица.

Mastercard цитира „устойчиви потребителски разходи, особено при пътувания и преживявания“.

Вътрешните пътници не виждат същия скок в цените. Но вътрешните полети на трите основни превозвачи все още са препълнени и повечето показатели за вътрешните тарифи все още са по-високи от нивата преди пандемията.

Крис Айзидор от CNN допринесе за тази статия.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР