Това е лична вендета, това е играта, заяви министърът на

...
Това е лична вендета, това е играта, заяви министърът на
Коментари Харесай

Ало, Банов, за вендета в „Ирландеца“ или в Министерство на културата говориш?

Това е персонална вендета, това е играта, съобщи министърът на културата Банов няколко пъти в студиото на бТВ при Антон Хекимян. С персонална вендета той изясни изпуснатия период за обжалване по делото за Ларгото. По този метод страната се ощетява най-малко със 700 хиляди лв..
Много добре знам от началото до края, кой е този необикновен интелект… - добавя с иронична усмивка министърът.

Отказва да назове този „ необикновен разсъдък “, тъй като било персонален въпрос. Не пожела да разкрие също дали е споделил с премиера Борисов за персоналната вендета. Щял да даде информацията на прокуртурата.

Синоними на вендета са кръвно възмездие и отплата. Вендетата идва от италианската дума vendetta. Някога, в родово-общинския строй в случай че някой е направил ликвидиране на член от рода, той ще бъде преследван до момента в който не бъде премахнат. Така се е разбирало възмездието. Кръв за кръв, зъб за зъб, око за око и прочие

В днешно време вендетата се свързва с мафиотските структури.

Министерство на културата мафиотска конструкция ли е? Или освен?

Банов сподели, че не „ делял “ и по тази причина бил неуместен. „ Делял “... също е термин, употребен от характерни среди, означаващ разпределение на нечисти пари. И в случай че подобен речник „ върви “ в културното ведомство, какво остава за другите?

Банов би трябвало да е наясно, че Борисов не му желае оставката единствено, с цел да не признае, че Елена Йончева, която извади на ярко абсурда с ремонта на Ларгото, е права. Това го избавя. Но пък вкарва ръководещите в режим на пояснение дали мафиотските обичаи за вендета важат и за тях?

„ Ирландецът “ на Чарлз Бранд ли четем или става дума за българско министерство?...

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР