Това е крайният вариант на правителството Денков-Габриел“. За него е

...
Това е крайният вариант на правителството Денков-Габриел“. За него е
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Това е окочателния вариант на кабинета „Денков-Габриел“

Това е крайният вид на държавното управление „ Денков-Габриел “. За него е реализирано единодушие сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Съставът на този кабинет ще би трябвало да се бори с значително рецесии и задания. Това съобщи пред Нова тв, някогашният народен представител от ПП-ДБ Лена Бориславова.

„ Това е окончателният вид на кабинета Денков-Габриел, за който са се съгласили от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Този състав е доста добра стъпка напред за страната, има да реши значително рецесии и задания. Колкото по-бързо проработи, по-добре. Ужасно удовлетворена съм, че Атанас Славов одобри да бъде министър на правораздаването “, съобщи Бориславова и посочи, че Кирил Петков е поканил Славов за министър на правораздаването, като поканата е разисквана с акад. Денков.

Бориславова акцентира, че макар неналичието на доверие сред двете обединения, държавното управление би трябвало да стартира работа и прикани водачът на ГЕРБ Бойко Борисов непринудено да даде имунитета си като депутат.

„ Тази седмица ще имаме постоянен кабинет. Борисов има право да реши какво да прави със личния си имунитет. Призоваваме да бъде подаден непринудено, само че отчитаме обстоятелството, че имунитетите не се дават просто по този начин. Дадени са с причина – с цел да не се упражнява политически напън. Затова когато лицето откаже да го даде, тогава нашата роля е да се мине по парламентарната процедура “, разяснява Бориславова.

 

 Снимка: БГНЕС

Според нея изявлението на президентът Румен Радев по време на връчването на втория мандат, е „ тъжно държание “.

„ Подобни ходове водят до уронване на престижа на институциите. Това е отклонение от конституционните правила и политически рационалното държание. Радев влезе в една рамка с основния прокурор и брачната половинка си, тъй като желае да има още служебни държавни управления “, сподели тя.

И означи, че за ПП-ДБ ще бъде неприятно, в случай че Движение за права и свободи поддържа конституционни промени, защото за тях ще се окаже неотложно да дават пояснения.

„ Говорено е с тях единствено за поддръжка за конституционно болшинство. Не можем да кажем за някой от Движение за права и свободи да си тръгне. Идването на Пеевски на договарянията одобряваме като провокация. Можем да се оставим на провокации или да свършим работа. В случая не можем да влияем на това Движение за права и свободи кого ще изпратят на срещата “, съобщи Бориславова.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР