Това е краят на един политически проект. Той бе опит

...
Това е краят на един политически проект. Той бе опит
Коментари Харесай

Велт: Партиите в Австрия трябва да предложат как тя да бъде реформирана

" Това е краят на един политически план. Той бе опит да се откри нов метод към изпаднала в невъзможност политическа система с изчерпана, само че неизменима коалиция от консерватори и социалдемократи ", написа за политическия трус в Австрия немският вестник " Велт ", представен от ДПА.

" Това бе опит да се опитомят десните популисти, които заплашваха, че ще станат най-силната партия в Австрия, и да се въвлекат в развой на промени, който за 516 дни реализира повече от другите обединения отпред с канцлерката Меркел за години наред.

За по-малките партии в Австрия, като Зелените и либералите от Неос, тези събития би трябвало да трансфорат в тласък.

Както и за социалдемократите. Сега те би трябвало да предложат привлекателни хрумвания по какъв начин да бъде реформирана Австрия - да вземем за пример по-отворен пазар, повече благоприятни условия, повече богатство. Не бива да се надценяват последствията от края на австрийския опит за Европа. Всяка страна би трябвало да извърви своя път, тъй че да няма място за изключване, шовинизъм и нелиберални трендове. А това не може да се каже за множеството европейски страни. Европа е в несигурна обстановка и не е ясно какво следва ", прибавя немският в. " Велт ".
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Подкрепете ни
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР