"Това е краят на бодряческото напомпване на нереалистични очаквания." Така

...
"Това е краят на бодряческото напомпване на нереалистични очаквания." Така
Коментари Харесай

Михаил Миков: Нямаше нужда от кампания анти-Станишев

"Това е краят на бодряческото напомпване на нереалистични упования. " Така някогашният водач на Българска социалистическа партия Михаил Миков разяснява резултатите на Българска социалистическа партия на вота за европейските избори от през вчерашния ден.

Като съществени неточности на акцията на Българска социалистическа партия Миков открои отсъствието на социалистите от Народното събрание в продължение на три месеца, както и опълчването им на Станишев. Според него не е имало потребност от акция "анти-Станишев ". Той бе безапелационен, че резултатът на Българска социалистическа партия е същият, какъвто беше през 2017 година, което значи, че за две години левицата в съпротива не е направила нищо изключително. Миков акцентира, че може N на брой контрасоциолози да се упражняват, само че резултатът е този. Също по този начин и разкритикува "кресливото държание " и непрекъснатото искане на оставки. В този аспект непродуктивно, а и съгласно окончателните резултати на Българска социалистическа партия не е реалистично и друго гледище на социалистите, че евроизборите ще провокират смяна в ръководството на страната и са тест за стабилността на властта.

По думите на някогашния социалистически водач лявата партия се отклонила от нормите на груповото управление. Системно се прокарват разграничителни линии вътре и на открито, а войната със Станишев е финалът на едно поредно държание в партията на пробутване на разграничителни линии. Според Миков обаче една оставка не взема решение проблемите в Българска социалистическа партия. Той прикани столетницата да се върне към разпоредбите за групово управление.

Припомняме, че след края на изборния ден през вчерашния ден Станишев съобщи, че резултатът на Българска социалистическа партия е разочароващ, само че това не е последната борба. Преди това в изказване от централата на "Позитано " стана ясно, че Българска социалистическа партия не признава загубата и ще прави лично редом броене. Според социалистът Красимир Янков алените са изгубили изборите поради слабостта си, а не поради силата на ГЕРБ.

През февруари 2017 година по предложение на Корнелия Нинова 49-ият конгрес реши ръководителят на Българска социалистическа партия да се избира и смъква от половината партийни членове, или минимум от 50 хиляди социалисти. Нинова има още една година мандат. Преди две години конгресът на Българска социалистическа партия даде повече власт на ръководителя на Българска социалистическа партия и това бе подложено на критика от Миков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР