Това е координирана атака от нея, с лидера на ГЕРБ

...
Това е координирана атака от нея, с лидера на ГЕРБ
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Министър Велкова саботира влизането в еврозоната и валутния борд

„ Това е координирана офанзива от нея, с водача на ГЕРБ Бойко Борисов “, добави той.

Работата на министър Велкова е да покачва приходите, аз не виждам ограничения за повишението им, уточни Кадиев.

По негови не може да има постоянно помощи и понижено Данък добавена стойност, а компаниите получават обезщетения към този момент две години. За тези години те е трябвало да усъвършенстват потреблението на електрическа енергия, да конфигурират фотоволтаици, счита той. „ Помощите не може да са до безспир и не може да са идентични за всички “, посочи политикът.

Кадиев сподели, че министър Велкова би трябвало да обърне внимание на Национална агенция за приходите, тъй като събираемостта по Данък добавена стойност е доста ниска.

Политикът е на мнение, че държавното управление работи вярно в опита да овладее инфлацията с таван на надценките на съществени храни. Той посочи, че „ Левицата! “ към този момент създава закон за таван на надценката в избрани браншове. Важно е какъв ще е процентът на надценката, добави политикът.

„ Причината да порастват облагите на фирмите във всички браншове е, че страната компенсира, а цените на продуктите порастват “, съобщи Кадиев. Той посочи, че инфлацията при храните е 26%.

Кадиев сподели, че единственият вид да има държавно управление е то да е равно отдалечено от всички политически партии и да не е политизирано. Зависи кой ще е първи на изборите, зависи стратегически какво мислят партиите, добави той.

„ Който в този момент влезе в Народно събрание и ръководи ще носи негативи и на локалните избори “, уточни Кадиев.

Той сподели, че „ глупавите политици са тези, които взимат неверни, неинформирани решения и такива, които доста постоянно са „ калинки “, попаднали на място, на което не заслужават да бъдат “.

Политикът разяснява и закона за „ Марица Изток “, който приготвят. „ Ще бъде написано плавното и оптимално дългото продължение на производството и неговото гладко понижаване, с цел да може чиновниците с времето, по равномерен и естествен метод, да продължат живота си “, съобщи Кадиев.

Той счита, че е по-добре да загубим част от Плана за възобновяване и резистентност, в сравнение с да се затвори „ Марица Изток “. По думите му това е въпрос на национална сигурност. Кадиев сподели, че задължението на България е до 2050 година да спре производството на сила с въглища. Той посочи, че никой не е показал, че годината би трябвало да е 2026, 2030, 2038. Кадиев акцентира, че в случай че се затвори „ Марица Изток “ България няма друго произвеждане на електрическа енергия, което да е българско.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР