„Това е конституционно правомощие на президента. Оттук насетне процедурата трябва

...
„Това е конституционно правомощие на президента. Оттук насетне процедурата трябва
Коментари Харесай

Ципов посъветва някои политици: Приказвайте по-малко

„ Това е конституционно пълномощие на президента. Оттук насетне процедурата би трябвало да продължи, всичко е в ръцете на Висшия правосъден съвет “, разяснява Красимир Ципов от най-голямата парламентарна група – ГЕРБ.

„ Добре е да напомним, че тази промяна се случи с измененията в Конституцията и Закона за правосъдната власт. И точно тези, които стачкуват против избора за основен прокурор, бяха в основата на тези оферти. Визирам представители на Демократична България. Оттук насетне би трябвало да изчакаме какво ще бъде решението на Висшия правосъден съвет “, сподели още той.

Иван Гешев с първи думи след решението на президента


Ципов напомни, че номинацията на претендент за основен прокурор от държавното управление е просто законова опция, а не обвързване и прикани политиците „ по-малко да приказват “ за тази процедура.

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден Радев върна предлагането на Висшия правосъден съвет за назначението на Иван Гешев на поста основен прокурор на Република България с аргумента, че не се е получило същинско съревнование, а официално осъществяване на процедурата.

Според него Гешев е получил „ солидна институционална поддръжка “ посредством оповестените позитивни мнения за кандидатурата му, което съгласно президента е нарушаване на закона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР