Това е констатацията на Елка Василева, която е председател на

...
Това е констатацията на Елка Василева, която е председател на
Коментари Харесай

Две нарушения и вяла избирателна активност в Бургас към 17:30 ч.

Това е констатацията на Елка Василева, която е ръководител на РИК в Бургас. Тя изнесе данни за интензивността на гласоподавателите за Европейския парламент към 17.30 часа. „ За община Бургас избирелната ативност е ниска спрямо предишни избори от същия вид “, сподели Елка Василева. „ Най-висока е в Руен 42, 21 %, следван от Приморско, 36, 29 и Царево с 34, 54.
В Община Бургас са дали своят вот 22,91процента от гласоподавателите към17.30 часа, а в региона 25,85.

„ Проверени са осем сигнала за нерагламентирано систематизиране на пропагандни материали. Някъде изобщо нямаше пропагандни материали, а в другите се оказа, че няма предизборна пропаганда, тъй че, всички сигнали са неоснователни. Другите два сигнала са за пазаруване и пласиране на гласове. Те са препратени на прокураурата и към този момент се работи по тях. Единият е в Равнец, а другият в Сунгурларе. Няма нарушавания в изборния ден от категорията на тези, които изборната комисия има право да глоби “, добави още ръководителят на РИК в Бургас.

В града има 191 секции с машинно гласоподаване. Навсякъде то е минало обикновено. В една от секциите, която се намира в жилищен комплекс „ Меден Рудник “ е имали токов удар и макар, че токът е спрял машината е траяла да работи, тъй като има генератор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР