Това е коментар за тъмната гора, в която всеки може

...
Това е коментар за тъмната гора, в която всеки може
Коментари Харесай

Горските хора

Това е коментар за тъмната гора, в която всеки може да попадне. Зловеща история за закононарушения, рехави санкции и доста тъга. В тази тъмна гора се скитат доста неприятни хора, с заболели мозъци и свирепи планове, които при естествени условия не би трябвало да са измежду нас.

Като Горския човек. През 1984 година влиза в пандиза за грабежи, през 1997 година – за обезчестяване, освободен е предварително и изнасилва още един път през 2005 година, блудства с 11-годишно дете през 2007 година Осъден, само че не и открит, с цел да си изтърпи наказването през 2009 година

Колко познато... ненамерен... Ако институциите работеха обикновено, Горския човек трябваше да излежава присъдата си в пандиза, а не да се скита по градове и села, с цел да убива. Но гората е тъмна, като в мъгла.

Има нещо доста сбъркано, което разрешава на рецидивисти да се разхождат измежду нас и това не е вест за никого. От гората изскочи Илиян Здравков, който през 2015 година ограби и умъртви студентката Вероника. Извършил първото си ликвидиране едвам на 17, рецидивистът Илиян я набелязал инцидентно, до момента в който чака влака. Убил я с секира, с удари в главата. Изрод с шест присъди, който по време на убийството трябваше да е в пандиза. Но не бил открит и по тази причина към момента се разхождал на независимост. Поредният.

Типично за гората - рецидивисти карат таксита, подписват контракти с мобилни оператори, само че ги съдят в тяхно неявяване.

В края на този коментар, желая да споделя едно безпокойство. Без да съм параноик, считам, че в българският Наказателен кодекс зее голяма врата назад към гората даже и за хванатите рецидивисти. Тя се назовава „ признание на виновност и съкратена процедура”, която е най-бързият метод за отбягване на доживотния затвор.

Убиецът на Вероника призна виновността си и автоматизирано получи 30 години. Въпреки предходните си убийства и макар бруталността си. Ако беше хванат жив Росен Ангелов евентуално щеше направи същото. И едвам сме потресени сега, едва ли щяхме чуем " Доживотен затвор без право на подмяна " в правосъдната зала – най-малкото, което " Горските хора " заслужават.

Защото подобен е законът – рецидивистите не влизат в пандиза, когато рецидивират, а, когато влязат, излизат предварително и не престават да ни завличат в гората. Ако убият е задоволително да признаят и да изискат съкратена процедура. Тогава не получават доживотни присъди.

Помислете върху това, дами и господа, законотворци. Колко такива като Росен се разхождат измежду нас? Колко горски демони могат умерено да развихрят болното си въображение върху обществото? Бъдете по-хуманни, бъдете по-човечни. Но не към рецидивистите, а към всички бъдещи евентуални жертви. Защото всички ние сме герои в тази страшна приказка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР