Това е, кожно оформление, колкото загрозяващо, толкова и неприятно. Появява

...
Това е, кожно оформление, колкото загрозяващо, толкова и неприятно. Появява
Коментари Харесай

Кокоши трън - какво представлява и как да го излекуваме?

Това е, кожно оформление, колкото загрозяващо, толкоз и неприятно. Появява се върху кожата на ходилото, само че за разлика от мазол или нормален мехур, основава неприятни чувства, в това число болежка.
Ако търсим отговор на въпроса, от кое място идва названието му, няма да открием някаква чудата приказка. Може би, единственото пояснение за името му е приликата с нокътя на пиле.
На тип, кокошият бодил наподобява, като че ли бодил в кожата, само че не кой да е, а нокът на кокошка.
Според някои остарели „ бабини предписания “ брадавицата, позната още като кокоши бодил се лекува с национална медицина.
Ако оставим на страна легенди, митове и приказки, действително кокошият бодил е рог с корени.
Какво споделя медицината за кокоши бодил?
Това е вирусната брадавица, която не се предава от инфектирани пилета. Вирусът, отговорен за появяването се назовава папиломен вирус и се демонстрира при хората. Той е виновен и за брадавиците по половите органи и за плоските брадавици. Всички те се отнасят към една група неприятни формирания, които могат да обиден индивида.
Кое предизвиква появяването на кокоши бодил?
Заразата с кокоши бодил става само, посредством хората и посред им. Не се придвижва нито от кокошки, нито от пилета. Единствените преносители на вируса са човешките контакти.
Най-опасни места за заразяване с брадавица
Кокошият бодил не е рисково инфектиран и не заплашва всеки. Въпреки проявленията му в над 100 типа, единствено някои от тях имат способността да образуват кокоши бодил.
Неприятното кожно образувание може да се появи, при хора с напукани пети, ранички върху стъпалата, или дълго вървене с боси крайници.
Вирусът вирее на топли и влажни места
Имайте поради това и към басейните и публични бани, ходете с джапанки.
Човешкият папиломен вирус, прочут като кокоши бодил „ харесва “ едни хора, а други не. Затова и не се изненадвайте, че някои вървят цялостен живот с боси крайници и в никакъв случай не са патили от него, а при други единствено няколко минути, вървене боси е довело неприятното кожно образувание.
Как да разпознаем кокоши бодил!
Кокоши бодил се характеризира с появяването на болежка. Тя е сигурен индикатор, че налице е кокоши бодил. Болката се долавя, даже при напън, при вървене и в изправен стоеж. Появата на брадавица от време на време е, върху стъпалото, а от време на време на пръстите или сред тях. Може да се заразят и пръстите по ръцете.
По ръцете, не всеки път се характеризира с болежка. Не бива да се чака дълго за лекуване или с вярата единствено да изчезне. Брадавицата се развива на надълбоко, популяризира се и на страни и заразява нови тъкани.
Какво оказва помощ в предварителна защита с брадавици?
Според бабините предписания и националната медицина, против кожното заболяване оказва помощ киселина. В предишното, употребявали обелки от домати, с които третирали инфектираното място.
Друг метод е сярната киселина, което в наши дни си е еднакво на мазохизъм.
Някои се надяват на магическата мощ на прополиса, а други пробват да отстранят с остри предмети и посредством изрязване.
Брадавицата е като инфектирани кафези, които се хранят от кръвоносните съдове. С сърцевината, кокошият бодил е по-тъмен, поради кръвообразуването. Според медицината съществуват 2-а метода да се унищожи:
Като се отстрани напълно или като се прекъсне кръвоснабдяването.
Течен азот за премахване на кокоши бодил
В същността на метода е да се отнеме всеки слой от брадавицата до цялостното й заличаване. Тактиката е, посредством локално заледяване на -190°С. Това може да докара до реализира оптимален резултат. Докато трае процедурата, се усеща умерено мощна или тъпа болежка, която трае към 10-15 минути. След лекуването, 2-3 дни по-късно може да се оформи дребен подкожен мехур, с който да падне една част от брадавицата. Недостатък на процедурата с течен азот е, че не може да се управляват силата и дълбочината на заледяване на сектора. Не се предлага за хора страдащи от диабет или крака с нарушено кръвоснабдяване. Терапията може да се нуждае от 5 процедури, за цялостен резултат. Плюсът на лекуването с течен азот е, че е налично и подсигурява 100% изцеление.
Лазер за премахване на кокоши бодил
Този способ цели да нападна кръвоснабдяването, вследствие на вирусна брадавица в оптималната степен. Чрез него брадавицата „ изсъхва “. От кожата се отделя за към месец време. Предимство на процедурата е, че трае към минута, болката е мимолетна и за по-кратко от секунда. В множеството случай, е нужна единствено една процедура, с цел да изчезне изцяло. Недостатък е, че би трябвало да се изчака към месец, до месец и половина, с цел да се заличат напълно следите от брадавицата. Процедурата, надлежно е и по-скъпа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР