Това е казал самият папа на среща с йезуити в

...
Това е казал самият папа на среща с йезуити в
Коментари Харесай

Папа Франциск се среща с жертви на свещеници педофили

Това е споделил самият папа на среща с йезуити в Чили на 16 януари. Днес за това оповестява чилийското йезуитско издание "Сивилита католика ", съобщи Франс прес.

Ватикана удостовери през днешния ден тези срещи на папата с жертви на свещеници педофили. Светият трон добави, че тези хора са одобрявани от папата или самостоятелно или на групи няколко пъти в месеца.

Според списание "Сивилита католика " пред свещениците йезуити предишния месец папата споделил, че свещениците педофили са огромно оскърбление за църквата, че това демонстрира какъв брой е нежна църквата, само че също демонстрира и равнището на лицемерието в нея.

Той призовал духовниците да не се оправдават, че множеството полови похищения се правят в фамилна среда, от близки на жертвите или в други среди, като да вземем за пример спортните, и да не споделят, че единствено 2 % от педофилите са католически свещеници. Папата декларирал, че даже един духовник да се окаже педофил, това е ужасяващо, тъй като вместо да избавя душите на децата, той ги е унищожил.

Визитата на папата в Чили бе белязана от скандал с свещеник, обвинен, че е знаел за педофилски прояви на духовник, само че ги е прикрил.

В самолета на път от Латинска Америка за Ватикана изрази убеденост, че епископът е почтен, само че предходната седмица той разгласи, че праща човек, който да проверява тези случаи и който се чака да дойде там идната седмица.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР