Това е картина, повтаряща се по целия свят: пешеходците са

...
Това е картина, повтаряща се по целия свят: пешеходците са
Коментари Харесай

Японски град ще забрани използването на мобилни телефони от пешеходците по време на движение

Това е картина, повтаряща се по целия свят: пешеходците са залепили лицата за телефоните си, до момента в който вървят, сблъсквайки се с други хора или предмети, а от време на време причинявайки и злополуки. Това няма да се случва повече в един японски град, споделя AFP.
На 1 юни от градската администрация в град Ямато, покрай Токио, внесоха в градското заседание план за разпоредба, която да забрани на хората да употребяват телефоните си, до момента в който се разхождат, съобщи организация Фокус.
„ Броят на хората, които употребяват смарт телефони, бързо се усилва, както и броят на произшествията “ в гъсто обитаемоте региони, съобщи градският служител Масааки Ясуми пред AFP.
" Искаме да предотвратим това ", сподели той и добави, че в случай че бъде призната, това ще бъде първата сходна възбрана в Япония.
Но Ясуми сподели, че към този момент няма да има наказване за тези, които не могат да се откъснат от екраните си на улицата.
" Надяваме се, че възбраната ще увеличи повече информираността за заплахите ", сподели той. Плакати и известия ще осведомят жителите за правилото, което се чака да влезе в действие от идващия месец.
През 2014 година проучванията на японския мобилен колос NTT Docomo оцениха, че междинното зрително поле на пешеходец, до момента в който гледа надолу към смарт телефона е едвам пет % от това, което очите ни възприемат обикновено.
Компанията организира компютърна симулация на това, което би се случило, в случай че 1500 души употребяват натоварена пешеходна пътека в Шибуя в Токио, до момента в който всички гледат смарт телефоните си.
Резултатите демонстрираха, че две трети няма да стигнат до другия тротоар без произшествия, ще зародят 446 конфликта, като 103 души ще бъдат съборени на земята, а 21 ще изтърван телефоните си.
Броят на произшествията сред хората, които употребяват телефони, до момента в който карат колело, и пешеходците също се усилва в Япония.
В някои случаи фамилиите на жертвите изискват обезщетение до 100 милиона йени (1 милион долара).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР