Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС, не е съгласуван с ПП-ДБ

...
Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС, не е съгласуван с ПП-ДБ
Коментари Харесай

ПП-ДБ не са подписвали споразумение за кабинета, в който Габриел ги вкара

" Това е кабинетът на ГЕРБ-СДС, не е координиран с ПП-ДБ и съглашението не е в съгласие с нас " - това беше първата реакция на премиера Николай Денков след анонса на Мария Габриел за нов състав на кабинет.

В листата, показан от Мария Габриел, стояха две от неприемливите за ПП-ДБ условия - промяна на Тодор Тагарев и Румен Радев, т.е. партийни фрагменти на ГЕРБ да оглавят Министерствата на защитата и енергетиката.

Самото съглашение за взаимно ръководство не е било подписано, когато преговорният екип на ГЕРБ се яви със забавяне на " Дондуков " 2 и показа състав на нов Министерски съвет.

Това стана ясно от изявленията на Габриел и Рая Назарян след края на срещата при президента, когато и двете демонстрираха документ, носещ само подписа на претендента за министър председател на ГЕРБ.

Назарян твърдеше, че единствено Христо Иванов е одобрил текста в диалози с представителите на партията към 18 ч. през вчерашния ден.

Останалите водачи в обединението обаче не са давали единодушието си.

Изненадващо - до момента в който ПП-ДБ още не са дали формален отговор, Делян Пеевски се намеси, с цел да даде поддръжката на Движение за права и свободи за кабинета, в който кандидат-министрите още не са се съгласявали да вземат участие

Пеевски поздравява Борисов и Габриел за " виновното " решение, с което " постъпиха отговорно към хората и към страната, като я избавят от безвремието на служебните държавни управления и политическата рецесия ".

" Хората и страната имат потребност от непоклатимост и сигурност, които ние като водачи на партиите си им изискуем и Движение за права и свободи няма да отстъпи от тази своя отговорност ", декларира Делян Пеевски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР