Това е изключително лош сигнал към Европейската комисия, защото този

...
Това е изключително лош сигнал към Европейската комисия, защото този
Коментари Харесай

Мирослав Найденов притеснен, че Брюксел може да отнеме акредитацията на ДФЗ 

" Това е извънредно неприятен сигнал към Европейската комисия, тъй като този зам.-директор беше назначен единствено преди месец и пое най-важният сектор - развиване на селските региони. Тъй като ДФЗ е упълномощен от Европейския съюз институция, тези назначения се рапортуват. "

Такъв коментар във връзка вчерашните арести в Държавен фонд " Земеделие " направи някогашният аграрни министър Мирослав Найденов пред bTV.

По думите му нашият непрекъснат представител в Брюксел или министърът на земеделието Десислава Танева ще би трябвало да изясняват за какво човек, назначен преди месец, в този момент е задържан.

Припомняме, че през вчерашния ден един заместник-директор и още петима чиновници на Държавен фонд " Земеделие " ДФЗ бяха арестувани след акция на Специализираната прокуратура.
 Шестима чиновници на ДФЗ с обвиняване около Миню Стайков Обновена
Шестима чиновници на ДФЗ с обвиняване около Миню Стайков

Сред тях са зам. изпълнителният шеф на ДФЗ и шефове на дирекции

Акцията бе по отношение на следствие против притежателя на " Винпром Карнобат " Миню Стайков за вероятно непозволено приемане на европейски фондове.

Найденов подсети, че това е втори огромен скандал след този за къщите за посетители и точно зам.-директор на фонда Калоян Костадинов е правил инспекциите на къщите.

Той е на мнение, че има заплаха Брюксел да отнеме напълно или отчасти акредитацията на фонда.

" 7, 5 милиарда евро минават за целия 7-годишен интервал - това е голям запас ", акцентира Найденов.

Бившият аграрни министър разяснява и казуса с чумата по свинете. Той прикани стопаните с заболели животни да бъдат обезщетени не с едно, а с две свине, с цел да не пострада бизнес за милиарди.
 Спецпрокуратурата влезе в Държавна фирма
Спецпрокуратурата влезе в Държавна фирма " Земеделие " поради делото против Миню Стайков

Претърсват се кабинети и се иззема документи

Припомняме, че през вчерашния ден Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на шестима чиновници на ДФЗ за закононарушение по работа.

Това стана ясно от думите на заместник-главният прокурор Иван Гешев пред публицисти след акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Държавен фонд " Земеделие ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР