Това е историята на 32-годишен мъж от средната класа, живеещ

...
Това е историята на 32-годишен мъж от средната класа, живеещ
Коментари Харесай

Сизифовите борби на амбициозната средна класа в Африка

Това е историята на 32-годишен мъж от междинната класа, живеещ в Замбия, една от най-спокойните страни в Африка и надалеч не една от най-бедните.

Това е и историята на ежедневните сизифови битки на десетки милиони амбициозни африканци в най-бързо урбанизиращия се континент в света, който се трансформира по-бързо под повърхността, в сравнение с множеството хора осъзнават. Днес към 40 % от популацията на Африка живее в градове, против по-малко от 20 % през 1960 година, отваряйки обещанието за живот на междинната класа с достъп до обучение, услуги и нови хрумвания, в случай че не нормално до добре платени работни места, бизнес заеми или подобаваща инфраструктура.

Накрая, това е историята на мрежите за фамилна поддръжка, които обезпечават мрежа за обществена отбрана, само че от време на време могат да задушат самостоятелните желания.

Принц Ниренда живее в бързо разрастващия се град Чипата в източна Замбия. Той кара кола, с цел да си изкарва прехраната, макар че приказва педантично британски, което предпо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР