Това е история за надеждата, за вярата, за волята, за

...
Това е история за надеждата, за вярата, за волята, за
Коментари Харесай

Медицинско чудо в Пловдив. Бременна роди на 25-а седмица. Бебето е 4-та степен недоносено само 500 грама

Това е история за вярата, за вярата, за волята, за същинската мощ. Дженк е единствено на няколко дни, само че към този момент слага върхове и въодушевява всички към него с желанието си за живот. Когато се появява на бял свят, на 16 юли 2019 година, той тежи единствено 500 грама, само че в себе си носи мощ и воля на същински мъж. Дженк е най-малкото родено бебе в най-голямата профилирана АГ болница в Южна България, която се намира в Пловдив, написа " Пловдив 24 ".

``
реклама

Майката на Дженк е бременна едвам 25 седмици, екип на болничното заведение прави секцио по неотложност, защото затрудненията заплашват живота и на майката, и на бебето, и на бял свят се появява шепата живот. От отделението по неонатология на болничното заведение концентрират всички старания в помощ за битката, която следва на Дженк.

След половин месец, прекаран в натоварен бранш, ежедневни лечения, няколко кръвопреливания и непрестанна грижа, най-малкият воин, до който сме се докосвали в миналото, продължава да се бори за живота си. Но когато волята ти за живот е огромна, когато усещаш непрестанната поддръжка и грижа на тези до теб, а любовта на най-близките ти хора е безгранична, няма невъзможни неща.

На " медицински “ език Дженк е IV степен недоносено дете. Така се назовават децата, родени прибързано с тегло под 1000 грама. Но въпреки да е минимален, той демонстрира воля на огромен. И се бори! С него – и целият екип!

В момента 2 от всички 12 дечица, отглеждани и лекувани в интензивното неонатологично поделение, са в тази категория. Броят на дребните пациенти, борещи се за живота си, в болница се усилва в последните години, в резултат на разнообразни фактори.

Съвременната и високотехнологична инсталация дава осигуреността, която разрешава на екипа от експерти да се борят за всяка една от тези шепички живот. Но любовта на всички е невидимата сила, която подарява най-голямата мощ...

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР